Vesti -

Sa bine na prvu liniju fronta: Pop zvezdu teraju u vojsku, fanovi zabrinuti za njegovu bezbednost

Kim Sokđin (Đin), najstariji član južnokorejskog K-pop dečačkog benda BTS od 13. decembra služi obaveznu vojnu službu, javili su lokalni mediji.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svi vojno sposobni muškarci u Južnoj Koreji mlađi od 30 godina moraju da služe oko dve godine vojnog roka, uglavnom zato što je zemlja tehnički još uvek u ratu sa Severnom Korejom koja poseduje nuklearno naoružanje.

To znači da se bliži starosna granica za služenje vojnog roka i najstarijem članu izuzetno popularnog benda, 29-godišnjem Đinu, pa će se grupa u punom sastavu ponovo okupiti tek za tri godine.

"Članovi BTS-a se raduju ponovnom okupljanju grupe, oko 2025. godine, nakon odsluženja vojnog roka", saopštila je njihova agencija.

Đin će započeti svoju obaveznu petonedeljnu obuku u Ijončen, u pokrajini Gijongi, a zatim će biti raspoređen u "jedinicu na prvoj liniji odbrane", izvestila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na vojne izvore.

Fanovi su zabrinuti

Vest je rastužila fanove grupe, a neki su izrazili zabrinutost za Đinovu bezbednost.

"Srce mi je stalo kada sam pročitao da će biti raspoređen na prvu liniju odbrane", tvitovao je jedan obožavalac. "Ova stvar sa služenjem vojnog roka koja se godinama dešava sa članovima grupe mi nikada ranije nije smetala. Zašto prva linija fronta?? Zašto??"

Druga obožavateljka je napisala da ne može da prestane da razmišlja o tome da je Đin poslat na najteže i najstrašnije mesto kao neku vrstu kazne. Od svog debija 2013. godine, BTS su postali svetska senzacija sa svojim optimističnim hitovima i društvenim kampanjama koje imaju za cilj osnaživanje mladih.

Oni su takođe zaslužni za milijarde "ubrizgane" južnokorejskoj ekonomiji, a njihova izdavačka kuća je zabeležila povećanje profita uprkos smanjenom broju koncerata tokom pandemije koronavirusa.

Ali obavezna vojna služba se dugo pominje uz imena K-pop superzvezda i bila je predmet višegodišnjih debata u Južnoj Koreji o tome da li i oni zaslužuju izuzeće. Naime, u Južnoj Koreji od služenja vojnog roka oslobođeni su muzičari koji sviraju klasičnu muziku i osvajači olimpijskih medalja.

Ministar odbrane je u avgustu rekao da bi članovima BTS-a moglo biti dozvoljeno da nastave da nastupaju i pripremaju se za međunarodne koncerte čak i dok obavljaju svoje vojne dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 131 idi na stranu