Vesti -

Nemačka ministarka udara kontru Kataru, ne odobrava odluku FIFA

Nastavlja se javna pobuna zvanica iz mnogih zemalja sveta na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu izazvana odlukom da se na stadionima zabrani nošenje bilo kakvih natpisa koji bi pokazali solidarnost sa LGBTK+ zajednicom.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto:EPA/RONALD WITTEK
Foto:EPA/RONALD WITTEK

Fudbalska reprezentacija Nemačke je pred meč protiv Japana pozirala sa rukama na ustima, sugerišući da FIFA pokušava da ih ućutka, dok su se zagrevali u dresovima duginih rukava. Igrače Elfa sa tribina je podržala njihova savezna ministarka unutrašnjih poslova i domovine Nemačke Nensi Faezer, koja im se pridružila u njihovom "tihom protestu”.

Ona je na stadion stigla obučena u crveno odelo, ispod kojeg je imala belu majicu, a tek kada je skinula sako otkrila je malu tajnu koja se krije ispod. Sedeći pored predsednika FIFA Đanija Infantina, sa šeicima iza sebe, Nensi Faezer je skinula jaknu da bi otkrila traku na levoj nadlaktici na kojoj je pisalo Jedna ljubav pored duginog srca.

Takođe je ranije stavila do znanja da ne odobrava odluku FIFA

Sve ovo je reakcija na odluku FIFA, koja je najavila da će sankcionisati igrače ukoliko daju bilo kakve političke izjave tokom Svetskog prvenstva u Kataru. Faezer je već jasno stavila do znanja da ne odobrava odluku FIFA-e da izvrši takav pritisak na saveze zemalja učesnica.

"U današnje vreme neshvatljivo je da FIFA ne želi da se ljudi otvoreno zalažu za toleranciju i protiv diskriminacije. Ovo se ne uklapa u vreme u kojem živimo i nije primereno", rekao je Faeser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 131 idi na stranu