Vesti -

"Prevaren sam": Odgledao film Toma Kruza, pa tražio da mu se vrati novac

Odlazak u bioskop u većini slučajeva je prijatno iskustvo. Međutim, ponekad se dogodi da nas neki filmovi razočaraju. Većina će nastaviti sa svojim životom bez puno razmišljanja, ali neki traže odštetu za izgubljeno vreme.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Foto: EPA/EFE/TOLGA AKMEN
Foto: Foto: EPA/EFE/TOLGA AKMEN

Tako je jedan obožavalac Toma Kruza iz Novog Zelanda bio toliko razočaran njegovim filmom da je odlučio da učini sve ne bi li dobio povraćaj novca, piše Unilad. Incident se dogodio nedugo nakon izlaska filma "Jack Reacher" 2012. godine.

U ovom akcijskom filmu Kruzov lik bavi se istraživanjem slučaja bivšeg snajperiste američke vojske koji je optužen za ubistvo petoro ljudi. Iako film ima prilično pozitivan rezultat na Rotten Tomatoesu (63%) i prošao je dovoljno dobro da opravda nastavak u 2016, očito se nije svideo baš svima.

Sporna scena

Jedan obožavatelj filma odlučio je da napiše žalbu Agenciji za standarde oglašavanja nakon što se scena reklamirana u trejleru nije pojavila na velikom platnu. Žalio se da je scena s eksplozijom u kojoj se cela litica sruši bila "definišući deo oglasa" zbog kog je stvarno želeo da pogleda film, uz činjenicu da Tom Kruz glumi u njemu.
Kad je film izašao u bioskopima, nije sadržavao scenu s eksplozijom, a fan je tvrdio da je time gledalac doveden u zabludu. Paramount Pictures priznao je da je reklama objavljena pre konačne montaže filma, što znači da je scena eksplozije izbačena iz konačne verzije filma.

Iako su se iz Paramount-a branili argumentom kako je uobičajena praksa u filmskoj industriji da se bioskopske najave i reklame proizvode pre završne montaže filma, ipak su ponudili povraćaj novca razočaranom fanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu