Vesti -

Nije samo Cetinski: Imena poznatih ličnosti koje su u Zagrebu navodno kupovale lažne kovid potvrde

Petra Rumiha, medicinska sestra Doma zdravlja Zagreb – zapad, od 17. maja do 15. novembra 2021. godine unela je u sistem da je lažno vakcinisala 3.531 osobe. Tada je bila prvi puta uhapšena zbog krivotvorenja podataka o vakcinisanju, pišu hrvatski mediji. U medijima se našla i informacija da je Toni Cetinski jedan od onih koji su od medicinske sestre kupili lažnu potvrdu, ali ispostavilo se da ima još poznatih ličnosti koje su to učinile.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Uskok sumnja da je Excelente bar u Zagrebu bio središnje mesto iz kojeg se stupalo u kontakt s posrednicima koji bi potom mogli "da srede kovid potvrdu" kod "doktorice Petre koja radi potvrde", kako su ju nazivali neki od njenih klijenata. Neki od uhapšenih za koje se sumnja da su bili posrednici radili su kao konobari u Excelenteu. Pretragom mobilnih pronađena je i grupa na WhatsAppu, naziva "Excelente ekipa", gde su se dogovarala lažna vakcinisanja.

Administratorka grupa, jedna od konobarica bara, napisala je u grupi "Planira li se neko da se vakciniše?", pa napisala: "Tomo mi je rekao da vas pitam da pošaljete svoje zdravstvene knjižice i da svako pokrije po 100 evra troškova za Petru. Do kraja nedelje onda donesite parice da skupimo u kovertu i damo Petri."

U ovom slučaju se, uz ime pevača Tonija Cetinskog, jednog od istaknutijih i glasnijih protivnika vakcinisanja u Hrvatskoj, pojavilo još nekoliko poznatih imena. Među njima je operska pevačica Lana Kos, TV voditeljka Vjekoslava Bach Vasić i njen suprug Željko te brojni privatni preduzetnici. Spominju se i brojni bivši i sadašnji sportisti, jedna kandidatkinja Izbora za Miss Hrvatske, pišu hrvatski mediji.

Hrvatski mediji pišu i kako gotovo nema profesije koja se nije pojavila na popisu, od korporativnih direktora, preko veterinara i stomatologa, do turističkih vodiča, vozača taksija, pravnika, ljudi sa svim nivoima obrazovanja. Pojavile su se i osobe sa srednjom stručnom spremom, ali i magistri nauka s međunarodnim diplomama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu