Vesti -

Učenici na mestu srpskog stradalništva održali ambijentalni čas

Učenici 6. razreda OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša priredili su sa odeljenskim starešinama održali ambijentalni čas na mestu srpskog stradalništva.

Izvor: Srpska istorija
Podeli
Foto: Bojan Milinkov/shutterstock
Foto: Bojan Milinkov/shutterstock

Učenici 6. razreda OŠ "Bubanjski heroji" iz Niša priredili su sa odeljenskim starešinama (prof. srpskog jezika Tanja Cekić, prof. likovne kulture Ivana Vujić, prof. srpskog jezika Aleksandra Savić i prof. istorije Đorđe Bojanić) tokom ekskurzije i obilaska Spomen-parka ''Kragujevački oktobar'' ambijentalni čas "Krvava bajka", recital je pripremila prof. srpskog jezika Tanja Cekić sa učenicima 6.razreda.

"Učenici su obišli muzej gde su se upoznali sa detaljima ove strašne tragedije. Kao kolektiv mi nismo mogli a da ne stanemo na ovo mesto tragedije širokih razmera i da na ovaj način odamo počast stradaloj srpskoj deci, da na taj način obeležimo tragediju koja se desila 21. oktobra 1941. god. To je velika opomena, ali i poziva na mir i toleranciju. Važan načina negovanja žive kulture sećanja ostvaruje se i kroz ovakve nastupe "školskog časa", a prilika za to može biti i đačka ekskurzija", naglašava Đorđe Bojanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu