Vesti -

Sramni sajt strancima nudi Srpkinje za brak: "Koštaće vas 27.000 dolara"; "Ona sve postiže"

Da smo toliko duboko u kapitalizmu da mislimo da sve na ovom svetu može da se kupi dokazuje i jedan sramni sajt koji u opisu svoje svrhe i delatnosti navodi "pomoć muškarcima da se brzo i efikasno ožene", tako što će svoju suprugu poručiti putem mejla. Poražavajući detalji idu dotle da je strancima dozvoljeno da biraju deo sveta iz kojeg im žena najviše odgovara, pa se u padajućem meniju može naći i kategorija "Srpkinje". Navodno, ne radi se o trgovini ljudima, već žene svesno pristaju da budu deo kataloga za muškarce koji su radi da ih ožene.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Koliko je ovo degradirajuće po žene iz celog sveta, a među njima i Srpkinje, govori činjenica da uz usluge koje se nude na sajtu, možemo videti i cenovnik održavanja braka sa ženom iz Srbije koji sa troškovima svadbe, kako pišu, može da iznese oko 27.000 dolara.

Takođe, u okviru opisa takozvanih benefita braka sa Srpkinjom stoji i visoka stopa uspešnosti brakova, koju su, nepoznato je kako, izračunali i tvrde da iznosi 70 odsto.

"Srpkinje postaju sve poželjnije među strancima, pa su naši eksperti uradili detaljnu analizu novog trenda", piše na sajtu koji žene predstavlja kao robu i resurs za muškarce.

Foto: Printscreen, onebeautifulbride.net
Foto: Printscreen, onebeautifulbride.net

Postoje čak i recenzije drugih muškaraca koji su se zbog saveta sa sajta odlučili na brak sa Srpkinjom, te su detaljno opisana njihova iskustva.

"Ona može sve. Perfekcionista je i hoće da bude idealna majka, domaćica, poslovna žena. Sve joj to uspeva, ne znam kako, idealna je, divim joj se i nikad nisam zažalio što sam se odlučio za ženu iz Srbije", piše jedan i taman kad pomislite da je nešto gore od ovoga nemoguće pročitati, drugi dodaje:

"Mnogo je fokusirana na svoj izgled, hoće da uvek izgleda savršeno, ali gleda iste serije koje i ja i uvek možemo o svemu da diskutujemo."

Ovaj sajt, kako navode, služi da muškarci ne bi morali da gube vreme i izlaze sa ženama, već da nađu nekoga za brzu ženidbu, pa se upoznaju tokom braka.

Svi sramni detalji o ovom sajtu vrlo jasno ukazuju na to da je moguće da se radi o trgovini ljudima koja je premeštena u sajber svet, pa je alarmantna i sama činjenica da sajt kao što je ovaj nije proveren od strane organa reda i ugašen.

Ideja da se žena postavi kao artikal u katalogu sa sve cenom održavanja je toliko unižavajuća i jasno je da krši osnovna ljudska prava. Internet jeste slobodno mesto, ali tu činjenicu ljudi ne smeju da zloupotrebljavaju, naročito ne radi ugrožavanja bezbednosti drugih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu