Vesti -

"Kako pobeći iz Rusije?"; "Kako slomiti ruku kod kuće?": Histerija na internetu ne jenjava VIDEO

"Neću pustiti svog muža u Ukrajinu, slomiću mu obe noge. Njegova je dužnost da odgaja svoju decu."

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Prisilna mobilizacija u Rusiji poprima oblike histerije, tako da, poslednje informacije kažu, oni više ne pitaju za cenu samo da napuste zemlju. U skladu sa atmosferom i trendovi pretraga na ruskoj verziji Gugl pretraživača, potpuno su se promenili.

Među pitanjima o pojmovima iz oblasti sporta, kupovine, mode i naravno, o Putinu, sada prednjači pitanje: "Kako napustiti Rusiju?"

U konkurenciji sa ovim pojmom, primetno je masovno pretraživanje na teme: kako polomiti ruku u kući, kako izbeći mobilizaciju, bolesti koje sprečavaju mobilizaciju, što su očajničke mere pacifistički nastrojenih građana kojima baš i nije do uzimanja oružja u ruke.

Žena iz Tjumena u Sibiru izjavila je na društvenim mrežama: "Neću pustiti svog muža u Ukrajinu, slomiću mu obe noge. Njegova je dužnost da odgaja svoju decu."

Ruske vlasti su izdale posebno upozorenje potencijalnim vojnicima da će se suočiti sa zakonskim sankcijama ako se samopovrede lomljenjem ruku ili nogu kako bi izbegli vojni poziv, no strah od smrti ipak je jači od straha od državne represije. O tome svedoče i brojni demonstranti protiv rata i mobilizacije na ruskim ulicama, uprkos pretnjama od 15 godina zatvora za takav čin.

Na sajtu "Flight radar" možete videti u kom broju i kojim intenzitetom avioni trenutno napuštaju aerodrome u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu