Vesti -

Srpska plemkinja, kuma kralja Čarlsa stala u odbranu Megan Markl: "Oni je šikaniraju jer nije klasa"

U ekskluzivnom intervjuu, Kristina Oksenberg, ćerka Jelisavete Karađorđević, koja je kuma kralja Čarlsa III otkrila je da britanska kraljevska porodica ima dugu istoriju uznemiravanja pridošlica i da samo oni koji su "čvrsti" uspevaju da prežive.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kristina Oksenberg, kuma kralja Čarlsa III i potomak srpskog plemstva, primetila je muke Megan Markl.

"Ono kroz šta prolazi je pakao. Ako ne može samo da ostane tamo i trpi, doći će neko drugi ko može da izdrži. Međutim, niko ne dobija propusnicu, a to uključuje i Kejt Midlton", rekla je ona.

Kraljevska porodica smatrala je zabavnim što je britanska štampa nazivala Midltonovu "Kejt srednja klasa" kada je princ Vilijam, sadašnji prestolonaslednik, izlazio sa njom pre njihovog venčanja 2011, na šta se i Kristina Oksemberg osvrnula.

Oksenbergova kaže da to nije prvi put da se kraljevski članovi ponašaju ovako. Princeza Marija od Kenta, bivša Marija Kristin fon Rajbnic, baronica nemačko-češkog porekla, bila je jedna od žrtava britanske kraljevske porodice.

Uspomene Kristine Oksenberg: Ričard Barton je usrećio mene, ali je unesrećio mamu

"Britanski članovi kraljevske porodice imali su veliko zadovoljstvo da biraju fon Rajbnic kada se 1978. udala za princa Majkla od Kenta, prvog rođaka kraljice Elizabete Druge", rekla je Oksenberg za The Post.

Ona je ipak navela kako britanski mediji, koji pažljivo prate svaki korak Megan Markl, posebno tokom sahrane kraljice Elizabete u ponedeljak, tretiraju vojvotkinju od Saseksa koja se odrekla titule kao "izdajicu".

"Ona je Harijev izbor. Prema sopstvenim metrikama oni su to nazvali sistemom klasa. Oni su smislili taj sistem, po kome morate poštovati Harijev izbor", zaključila je Kristina Oksemberg koja tvrdi da upravo zbog toga kraljevska porodica nije mogla još više da se meša u Harijev brak sa Megan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu