Vesti -

Mirka Federer raskinula veridbu sa sultanom zbog Rodžera, pa zagospodarila njegovim životom

Mirka Federer, supruga čuvenog švajcarskog tenisera Rodžera Federera, smatra se za vrlo uticajnu ženu, kako u Švajcarskoj, tako i u svetu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE
Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Iako je u žiži javnosti, o Mirkinom životu ne zna se previše, osim da se takođe bavila tenisom i da je imala uzbudljiv ljubavni život pre nego što je upoznala Federera. A zna se i da se u njihovom braku ona za sve pita, pa i nije iznenađenje da je 2021. zabranila Rodžeru da igra na Otvorenom prventvu Australije, iako nije povređen!?

Mirka, inače Miroslava Vavrincova, rođena je 1978. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a u Švajcarsku se iz Slovačke doselila kada je imala samo dve godine. Tokom tinejdžerskih dana upoznala je Martinu Navratilovu i na njen podsticaj počela da se bavi tenisom.

Međutim, značajni rezultati u tenisu su izostali, a najviši plasman koji je imala i koji je ujedno vrhunac njene karijere jeste bio 2001. godine kada se našla na 76. mestu najboljih igračica na svetu.

Do 2002. godine Mirka je bila profesionalna teniserka, a onda je napustila tenis zbog povrede stopala.

Foto:  EPA/TIAGO PETINGA
Foto: EPA/TIAGO PETINGA

Mirku i Rodžera prati interesantna ljubavna priča. Zanimljivo je da je Mirka starija četiri godine od Rodžera, a par se upoznao 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Oni su uplovili u romansu, iako je tada Rodžeru bio nepoznat podatak da je Mirka zapravo u tom trenutku bila verena i to za bogatog arapskog sultana. Kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera, Mirka je raskinula veridbu.

"Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka od povrede. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem", rekla je Mirka jednom prilikom.

Njihovom prvom susretu kumovali su švajcarski olimpijci koji su ispričali da su svi znali da se Rodžeru sviđa Mirka, i kako bi im pomogli da se bolje upoznaju zaključali su ih zajedno u sobu. Mirki se Federer u početku nije dopao, a on je u intervjuu koji je dao Gardijanu 2016. godine ispričao da je Mirka smatrala da je suviše mlad za nju.

"Tako si mlad", rekla je kada ju je prvi put poljubio, a on je odgovorio da ima osamnaest i po godina. Mirkin komentar na to bio je: "Okej, ti si beba."

Devet godina nakon upoznavanja, 2009. godine par se venčao i danas imaju četvoro dece, i to bliznakinje Milu i Šarlen i blizance Lea i Lenija.

Kako svog supruga prati u korak na turnirima, Mirka je na meti paparaca i novinara gotovo stalno. Čak ju je javnost kritikovala zbog izgleda, te se pričalo da je nabacila koji kilogram viška. Ipak, uspela je da smrša i tako stane na put svim negativnim komentarima.

Foto: EPA/ALISON CHURCH
Foto: EPA/ALISON CHURCH

Rodžeru je stalo da njegova supruga bude uvek zadovoljna, te je prošle godine izjavio da je spreman da se odrekne svega:

- Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati - rekao je tada.

Na društvenim mrežama može se pronaći tek nekoliko fotografija sa venčanja, a Mirka je na ceremoniji nosila jednostavnu belu venčanicu, sa diskretnim srebrnim pojasom, dok je teniser imao crno odelo i belu košulju.

Pamti se i da je došlo do sukoba sa Stanom Vavrinkom zbog Mirke. Mogla je zbog toga da trpi i reprezentacija Švajcarske.

Uspeli su Rodžer i Stan da prevaziđu probleme i osvoje salataru Dejvis kupa, ali je stvar pretila da eskalira kada je Mirka dobacivala na jednom meču Vavrinki, nešto ranije. Igrao se masters u Londonu, a saigrači iz Dejvis kup selekcije su bili rivali u polufinalu.

Mirka je Stana nazvala plačljivkom, posle čega je usledio blaži verbalni sukob. Pobedio je Federer, a zatim predao finale Novaku Đokoviću.

Foto: EPA/NARONG SANGNAK
Foto: EPA/NARONG SANGNAK

Međutim, posle Londona ostao je problem selektoru Švajcaraca Severinu Lutiju, koji je uspeo da ga reši.

"Pre finala Dejvis kupa bilo je napetosti između njih. Međutim, pred odlučujući meč, dok smo bili u vozu za Lil, Stan se nasmejao. Svi smo se pravili da problema nema kako bismo ostvarili cilj i pobedili. Odlično su se nadopunjavali", rekao je Luti.

Pored toga, mnogi su bili protiv veze Mirke i Rodžera.

"Pitao nas je da li da počne da se viđa sa Mirkom", otkrio je Federerov nekadašnji trener Sven Gruneveld za portal “Tennisnet”, piše Blic.

Dobio je odgovor koji bi dobila i većina mladića njegovih godina.

"Rekli smo mu da smo protiv toga jer je bio mlad i trebalo je da uživa u slobodi. Gledano iz sadašnjeg ugla, ipak je napravio pravu odluku, naravno. Povrh svega, Rodžer je uz Mirku naučio da kontroliše emocije", dodao je Gruneveld, koji je uz Federera bio od 2000. do 2003. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu