Vesti -

Konstrakta se čula dalje od Evrope; Amerikanci: "Tehnički, to je pesma..."

Ana Đurić Konstrakta, osim što je osvojila region i Evropu svojom evrovizijskom pesmom "In corpore sano", trenutno izaziva pažnju i u Americi.

Izvor: Headliner
Podeli
Foto:EPA/ ANDREJ CUKIC
Foto:EPA/ ANDREJ CUKIC

Konstrakta se posle finala Evrovizije u Torinu našla na stranicama čuvenog New York Timesa, kao i na njihovom sajtu i zvaničnoj Instagram stranici. U tekstu pod naslovom: “Megan Markl stigla na evrovizijsku scenu. Nekako!”, novinar američkog lista ističe da je Konstraktin nastup predstavljao umetnički performans.

"Možda i najčudniji nastup večeri, srpska predstavnica Konstrakta, upravo je zauzela pozornicu, kako bi izvela svoju pesmu "In corpore sano". Tehnički, to je pesma, ali više predstavlja umetnički performans. Konstrakta tokom cele pesme sedi i najveći deo vremena pere ruke u lavoru, dok četvoro njenih igrača uvija peškire oko svojih ruku", navodi se u tekstu ispod fotografije s nastupa koja je obišla svet.

"Njena pesma treba da bude komentar na pritisak koji društvo vrši na žene da ispune visoke standarde lepote. Ali takođe ima za cilj da izazove debate o tome kako se vlade odnose prema umetnicima i muzičarima", pisalo je dalje u tekstu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Konstrakta pominje u američkim medijima, pa su se tako na sajtu Haffington posta posebno citirale reči Konstrakte da je Megan Markl deo pesme "ne zato što je toliko važna u ovom slučaju, već što je predstavnik svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani". I sama Konstrakta je nedavno u izjavi medijima ispričala da Megan još nije kontaktirala s njom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu