Vesti -

Muzičari o finalu Evrovizije: "Ukrajinska pesma je odlična"; "Sve je više ambalaža nego pesma" VIDEO

U Torinu se večeras održava finale pesme Evrovizije. Takmiči se 25 zemalja, a Srbija je jedina zemlja iz regiona koja je uspela da se plasira u završnicu. U emisiji "Jutro" na TV Prva gostovali su Zoran Živanović Žika, iz grupe Zana, Marko Kon, muzičar koji je više puta u različitim ulogama učestvovao na Evroviziji i Sanja Doležal, koja je sa grupom Novi fosili predstavljala Jugoslaviju sa pesmom "Ja sam za ples" 1987. godine i podelili svoje prognoze i razmišljanja o večerašnjem finalu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EBU/NATHAN REINDS
Foto: EBU/NATHAN REINDS

Sanja Doležal je za TV Prvu rekla da veruje u visok plasman naše predstavnice na Evroviziji:

"Ja sam uverena da će biti među prvih 10, pa čak i u prvih pet. Iznenadila me je i svi su shvatili da je potpuno drugačija od svega. Isto tako je u Torinu izazvala mnogo pažnje. Navijam i držim palčeve večeras."

Konstrakta i ekipa uživo iz Torina: "Srbija je apsolutni favorit" VIDEO

"Bojim se da već dugo dugo godina zadnju reč ipak ima politika. Eurosong danas i pre 30, 40 godina nisu iste stvari. Radi se o takmičenju za pesmu, a ono što gledamo zadnjih 20 godina, sve je više ambalaža nego pesma. Dogodi se tu i tamo da ipak izrone neke pesme. Volela bih da politika bude poražena i da pobedi pesma", rekla je Doležal ističući važnu poruku Konstraktine pesme.

Osim Konstrakte, dopada joj se švedska pesma: "Ima i zvuk i priču kao da se u toj pesmi Eurosong vratio na ono što je bio pre 20, 30 godina."

"Konstrakta sa svojim jednostavnim nastupom, a snažnom porukom, potom Švedska imaju šanse", rekla je.

Marko Kon zna kako je Konstrakti: "Biće teško, konkurencija ogromna" VIDEO

Marko Kon nije krio duboku veru u pobedu naše predstavnice.

"Postoje velike šanse da Konstrakta pobedi", rekao je Marko Kon i rekao da ako ništa drugo biće sigurno u prvih pet. Objasnio je da na visok plasman upućuje nekoliko stvari:

"Pre svega nacionalni, a i regionalni hajp koji se dogodio poslednji put kad je Marija Šerifović bila na Evroviziji pre 15 godina."

Da je sama pobeda Konstraktine pesme "In corpore sano" na srpskoj "Pesmi za Evroviziju" veoma bitna stvar potvrdio je Žika Živanović iz "Zane.

"Ovo nije komercijalna priča. To ne slušaju ljudi u Srbiji po kafanama", rekao je on.

"Ovo je fenomenalna prilika da Srbija prihvati nešto potpuno novo", dodao je.

Žika je takođe otkrio da je optimista po pitanju večerašnjeg finala:

"Navijaću. Apsolutno može da se desi. Svim srcem bih voleo da pobedi, a mislim da će sigurno biti u prvih tri."

"Roboti prave ovu muziku, sve pesme liče" – Bilja Krstić o Konstrakti i njenoj konkurenciji VIDEO

Sanja Doležal, Marko Kon i Žika Živanović su se složili da se politika već dugo meša u Evroviziju, ali da to što se već mesecima priča o pobedi Ukrajine ne mora ništa da znači.

"Vrlo često kad se šuška o tome ko će da pobedi, to se ne desi. Stvar je psihološka", objasnio je Kon.

"Konstrakta je pokazala da nije baš konfekcija ono što zanima publiku. Mi autori često krenemo u tu vrstu zablude, za šta su krivi i mediji", rekao je on.

Osim naše pesme, Žiki iz Zane se dopala pesma Portugala ističući da je drugo polufinale bilo mnogo muzički i autorski "jače" veče.

"Moja dva favorita su ispala - Letonija i Gruzija. Od zemalja koje su prošle - velika petorka ima dobre pesme. Ukrajinska pesma je odlična", rekao je Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu