Vesti -

Milan iz "Nevernih beba" za B92.net: "Aki je bio možda i najbolji pevač eks Jugoslavije"

Aki Rahimovski, pevač grupe "Parni valjak", preminuo je danas u 67. godini.

Izvor: B92
Podeli

Ugasila se još jedna rok zvezda. Danas nas je dočekala tužna vest da nas je napustio jedan od najvećih pevača s prostora bivše Jugoslavije.

Kolika je bila njegova veličina i muzikalnost, potvrdio je za naš portal frontmen grupe "Nevernih beba", Milan Đurđević.

"Putuj maestro": Kolege se opraštaju od Akija Rahimovskog FOTO

"Ja sam šokiran, i zbog prijateljstva i svih tih nekih divnih stvari koje je ostavio iza sebe, zbog svih tih divnih pesama. Svi su tužni zbog sopstvene mladosti i detinjstva, svi smo rasli uz te neke pesme i to je jednostavno i gubitak ne samo Akija u fizičkom obliku nego i gubitak svih onih nekih romantičnih snova koje su neke naše generacije imale", rekao je Milan za B92.net.

Osim muzičke saradnje, članovi grupe "Neverne bebe" su bili prijatelji s Akijem, a imali su u planu i da publiku obraduju zajedničkim koncertom.

"Mi smo s Akijem bili jako dobri prijatelji. Planirali smo čak i jedan koncert zajedno ove godine u avgustu. Neverovatno potpuno. Zadnji put smo se čuli pre pet, šest meseci", rekao je on.

Hitovi koji su obeležili Akijev zvezdani put - "I teku bitke, teku porazi"

"Bio je možda i najveći pevač eks Jugoslavije"

"Kad sam dobio vest nisam mogao da verujem. To je šokantno za sve nas koji smo bili Akijevi saborci. On je bio po meni jedan od najvećih, možda i najveći pevač eks Jugoslavije što se tiče rok muzike. Baš baš.. teško mi je nekako", rekao je i dodao:

"To je tolika lirika i emocija u glasu. I energije. Najbolje je donosio pesme od svih. On je bio čovek kome se apsolutno verovalo na bini. Toliko muzikalan i talentan", za Akija je imao samo reči hvale.

"Zauvek je zaspao": Parni valjak se pesmom oprostio od Akija FOTO/VIDEO

Na kraju razgovora smo se prisetili Akijevih koncerata i nepresušne energije koju je posedovao, a koja nijednom članu publike nije dozvoljavala da sedi na koncertu, već da se njiše u ritmu pesama "Parnog valjka".

"To ima svoju cenu, svi mi plaćamo neke svoje cene nekih godina koje živimo u realtime na potpuno jedan neverovatan način. Ta sloboda koliko daje toliko kasnije i uzima", objasnio je Milan.

Voleo je da kuva i udomljava mačke i pse lutalice, ko je bio Aki Rahimovski?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu