Vesti -

Svi se ograđuju od princa Endrua, čak i princ Vilijam

Nakon što je ostao bez vojnih titula, britanski princ Endru (61) ostaje i bez svih zvaničnih profila i stranica na društvenim mrežama, piše Gardijan.

Izvor: Jutarnji list
Podeli

Ova vest dolazi u trenutku dok princ vodi pravnu bitku protiv optužbi za seksualni napad na tada maloletnu Virdžiniju Đufre, koju su mu navodno podvodili zloglasni Džefri Epstin i njegova partnerka Gislejn Maksvel.

Još prošle nedelje Endru se odrekao svojih vojnih titula i pokroviteljstava nad organizacijama, objavila je tada Bakingemska palata, a čini se da je njegovo udaljavanje od monarhije u punom jeku.

Podneta tužba protiv princa Endrua: "Zlostavljao je uplašeno, ranjivo dete"

Naime, zvanični profil princa Endrua na Tviteru TheDukeOfYork sada vodi na praznu stranicu, a njegova stranica na Jutjubu takođe više nije dostupna. Navodno će biti uklonjen i njegov profil na Instagramu hrhthedukeofyork, zajedno sa stranicom na Fejsbuku.

Kraljevski zvaničnici takođe su ažurirali zvaničnu veb-stranicu britanske monarhije jer Bakingemska palata nastoji da se što više distancira od Endruovog skandala.

Da li će princ Endru uspeti da izbegne optužnicu za silovanje maloletnice?

Dok se princ još uvek pojavljuje u odeljku pod naslovom "članovi kraljevske porodice", popis njegovih vojnih titula i pokroviteljstava je uklonjen. Bakingemska palata objavila je prošle nedelje da će te uloge biti podeljene među ostalim članovima kraljevske porodice. Odluka je doneta nakon što se sastao najuži krug kraljevske porodice.

Da se kraljevska porodica distancira od princa Endrua, svedoči i potez princa Vilijama, vojvode od Kembridža. Kada su ga novinari u sredu upitali podržava li princa Endrua, Vilijam se prvo nagnuo bliže da čuje pitanje, a zatim je prošao bez komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu