Vesti -

Dikaprio o razgovoru sa šefom Nase: "Rekao mi je šta će se dogoditi na svetu"

Glumac Leonardo Dikaprio (47) na promociji Netfliksovog filma "Don't look up" govorio je o problemu klimatskih promena i poručio da nije optimističan oko razvoja tog problema.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Sećam se kada sam radio na dokumentarcu 'Before the flood', tokom koga sam posetio šefa Nase koji mi je detaljno objasnio što će se dogoditi na svetu kroz narednih pet godina. Pitao sam ga: 'Šta će se desiti u Kaliforniji?', na šta mi je odgovorio: 'Biće ogromni požari koji će uništiti bezbroj stabala, a nakon kojih će slediti neviđena suša i tako širom sveta'", ispričao je glumac.

Tvrdi da je zanemarivanje naučne zajednice sramota i poručio da korporacije treba da daju svoj doprinos ako mislimo da imamo ikakvo pozitivno razrešenje ove situacije.

Dok Leonardo Dikaprio ispija koktel na superjahti, na mrežama ga optužuju da je prevarant

"Sve se svodi na evoluciju svesti naše vrste i odluci hoćemo li reagovati na vreme. Sada su nam stručnjaci dali rok od devet godina kroz koje će posledice klimatske krize postajati sve jasnije, stvarnije i nepovratne. To je ono što me ne čini optimističnim. Svet koji vidimo danas, sa svim ovim katastrofama neće se poboljšati, samo će biti sve gore", zaključio je Dikaprio.

Kaže da je ponosan što je deo filma koji nastoji da prikaže realnost i istakne hitnost potrebe delovanja na koji god način znamo, ali smatra da taj napor mora da dođe iz privatnog sektora, odnosno iz kompanija koje proizvode 70 odsto svetskih emisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu