- Vesti -

Reakcije na stečaj proizvođača mocart kugli: "Ma, ko je pa to jeo"

Vest o tome da proizvođač mocart kugli, čuvenog slatkiša sa marcipanom, ide u stečaj pojedine tviteraše navela da se i povodom ove situacije oglase.

Izvor: B92
Podeli
Foto:EPA/ Roland Schlager
Foto:EPA/ Roland Schlager

Naime, kompanija "Salcburg čokolade" iz Grediga, poznata po proizvodnji mocart kugli, podnela je kod pokrajinskog suda u Salcburgu zahtev za stečaj.

Iako je proteklih godina preduzeće beležilo dobit, prošle godine ga je pandemija teško pogodila, napisao je direktor Kristijan Šigerl. Zbog znatno smanjenog broja turista, manifestacija i proslava, došlo je i do pada prodaje čokoladnih proizvoda, pa tako i mocart kugli.

Na društvenoj mreži Tviter oglasili su se mnogi koji su probali ovaj slatkiš koji se proizvodi od 1948. godine.

Dok su neki razočarani činjenicom da više neće imati prilike da jedu ovaj popularni proizvod, drugi ne deluju nimalo pogođeno, čak im je jednim delom i drago.

"Ja kao strastveni obožavalac a pomalo i ekspert za slatkiše, smatram da su mocart kugle precenjene i lože uglavnom turiste", napisala je jedna tviterašica u objavi.

Komentatori njenog posta uglavnom su bili naklonjeni njenom mišljenju, te je jedan od korisnika ostavio komentar: "To vole oni koji nisu probali bajadere i ruske kape".

Pojedini su takođe imali dodatne objave, koje aludiraju na njihov lični ukus, te su se žalili na marcipan u ovom čuvenom slatkišu.

A tu je i jedan od simpatičnih mimova kao reakcija na stečaj ovog proizvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu