Vesti -

Preminuo producent "Obojenog programa"

Producent Milan Ćirić preminuo je u 70. godini u Holandiji.

Izvor: B92, 021.rs
Podeli

Milan Ćirić je bio osnivač studija Sing sing. Karijeru je započeo u Novom Sadu, da bi se potom preselio u Metslavir, gde je sarađivao sa evropskim, ali i s bendovima iz Srbije.

Pre nego što je zaplovio u producentske vode, bio je član benda Čista proza, koji pripada novosadskoj novotalasnoj sceni.

"Živeo je ispunjen život inspirišući bezbroj ljudi svojim neverovatnim muzičkim talentom. Milan je voleo da živi i umeo je da kaže da želi da živi zauvek, ali je na kraju bio u redu sa tim da napusti ovo mesto. Imao je zdravstvene probleme dugo vremena i u poslednjih pet nedelja se teško razboleo. Preminuo je okružen svojom voljenom suprugom i decom u 70. godini. Nedostajaće nam mnogo", saopštila je porodica na društvenim mrežama.

Sa Čistom prozom je objavio album 1983. godine, a potom slede saradnje sa brojnim bendovima. U prvom redu tu su novosadski sastavi Obojeni program i Boye, zatim Disciplina Kitchme, Partibrejkerski, KUD Idijoti, Balkan, Vojvođanski bluz bend, Love Hunters, Instant karma, Letu štuke...

Grupa Obojeni program se od Ćirića na društvenim mrežama oprostila kroz nekoliko objava.

"Poslednji pozdrav Miletu. Zauvek najboljem snimatelju, prijatelju. Njegovo nasmejano lice, šarm, duhovitost, razumevanje muzike i muzičara, ostaje u muzici naših bendova i u srcima svakog od nas", navodi se u objavi koju potpisuju Boye, Disciplina Kitchme i Obojeni program.

Godine 2005. godine objavljen je film "Da li je to čovek ili je mašina" Brankice Drašković, nazvan po albumu Obojenog programa. Film prati bend tokom snimanja pesama u studiju Sing Sing kod Milana Ćirića. Ćirić je tom prilikom ispričao da je napravio studio u kojem je prostor jako bitan, u koji "bendovi mogu da dođu, da borave, da se osećaju komotno, da se stvori taj naboj i atmosfera, što se na kraju uvek čuje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu