Vesti -

Ludača, čokoladni martini i bipolarni lepotan: “Zlatna era” Holivuda

Merilin Monro nije mogla da radi ako neko pati, Vivijen Li je bila nesnosna...Malo znamo o pikanterijama glumaca iz zlatnog doba Holivuda jer su postajali popularni isključivo zbog svojih filmova, a ne dominantno zbog skandala.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, uspeli smo da nađemo neke zaista zanimljive detalje o njihovim međusobnim odnosima i životima.

Vivijen Li

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Vivijen Li je bila nemoguća na snimanju filma "Prohujalo sa vihorom". Nekoliko puta sam pomislio da je stvarno poludela. Jednom me je upozorila da i hoće jednog dana, a ja sam stvarno počeo da joj verujem", rekao je njen kolega sa snimanja.

Grejs Keli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Grejs Keli se ni na šta nije žalila. Imali smo scenu u kojoj sam morao snažno da je zgrabim za ruke i odgurnem, ali Hičkok toliko nije bio zadovoljan time kako smo je odradili da smo morali da je ponovimo osam ili devet puta. Grejs se vratila sama iza vrata gde scena počinje i video sam kako samoj sebi masira ruke na mestima gde sam je pritiskao i pravi grimasu od bola. Trenutak kasnije je ponovo bila pred kamerama i glumila isto to. Nijednom se nije požaila da je bole ruke", rekao je glumac Džejms Stjuart.

Keri Grant

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Keri Grant je bio velika misterija. "Zaista najtajanstveniji prijatelj kojeg imam. Znao je da bude depresivan, a onda se vine u visine kao da može da odleti do svemira", rekao je za njega glumac Dejvid Niven. I sam je Grant jednom izjavio kako svi misle da vodi dinamičan i uzbudljiv život, a njemu se češće činilo kao da je stalno zabrinut i sa bolom u stomaku.

Odri Hepbern

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Odri Hepbern je ponekad bila kontroverzna. Nakon što su sa njom glumili u komediji 1954. godine, glumci Hamfri Bogart i Vilijam Holden izrekli su vrlo različita mišljenja o njoj. Holden je bio očaran njenom lepotom, zaraznim smehom i besprekornim manirima, dok je Bogart bio pod utiskom njenih glumačkih nesposobnosti i nedostataka. "Dobra je samo ako voliš da napraviš 36 snimaka iste scene", rekao je Bogart.

Elizabet Tejlor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Elizabet Tejlor se glupirala na sceni sa Rokom Hadsonom. Dok su 1955. zajedno snimali, Tejlor i Hadson su postali bliski prijatelji. Njih dvoje su se družili u večernjim satima, a jedne noći su napravili i čokoladni martini. "Bili smo deca, mogli smo da jedemo i pijemo bilo šta i nikad nam se nije spavalo", rekao je jednom prilikom Hadson.

Merilin Monro

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Robert Mičum je izjavio da Merilin Monro nije mogla da radi kada vidi da neko pati. Setio se scene u kojoj je simuliran rafting. Čovek koji ih je polivao vodom je doslovce poplaveo od hladnoće, a Merilin je prestala sa snimanjem sa zahtevom da se nađe asistent koji nije umoran i promrzao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu