- Vesti -

Muža zmija, inspektor za čips: 12 najčudnijih zanimanja na svetu

Predstavljamo vam najbizarnije poslove koji postoje.

Izvor: posao.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/Ollyy
Foto: Shutterstock/Ollyy

Ukoliko vam je dosadio posao i razmišljate o promeni karijere, možda vam se dopadne neko od ovih neobičnih zanimanja. Možda ćete shvatiti da ste zaista spremni za promenu ili ćete možda uvideti koliko ste srećni na trenutnom poslu.

Procenitelj daha

Procenjitelj daha ima zadatak da oceni takozvani "jutarnji dah" ili "dah pokvaren jakim mirisima", kao što su kafa, crni i beli luk. Na lestvici od jedan do devet ocenjuje se koji je dah najgori.

Takvi ljudi obično rade za kompanije koje proizvode paletu proizvoda za negu zuba i usta (vodice za usta, žvakaće gume i slično). U slučaju na primer žvakaćih guma, prvo ćete dunuti u procenitelja sa vašim najgorim jutarnjim dahom, a onda ćete ponoviti to isto, ali sa žvakaćom gumom u ustima.

Procenitelj mirisa ispod pazuha

Mislimo da samo ime ovog zanimanja govori sve. U opisu posla je procena mirisa ispod pazuha u svim situacijama koje uključuju znojenje, a da bi se testirali raznorazni dezodoransi, antiperspiranti i slični proizvodi.

Prvo se procenjuje originalni miris koji izlučuje telo znojenjem, nakon toga se nanosi dezodorans ili neko drugo sredstvo, pa se procenjuje miris ili izostanak mirisa izazvanog znojenjem.

Ovo je deset najčudnijih, a dobro plaćenih poslova

Okularista

Iako zvuči kao loše napisano zanimanje okuliste ili oftalmologa, nije baš isto. Za razliku od okuliste, koji se bavi ljudskim očima, okularista se bavi crtanjem očiju. Kažu da zvuči jednostavnije nego što jeste, zato što veštačke oči vrlo često moraju da izgledaju kao prave, a umetnici od zanata kažu da nijedan par očiju nije u potpunosti isti.

Nadzornik za simulaciju kose

Ne, nije umetničko ime za izrađivača perika, ali je vrlo dobro plaćena profesija crtanja kose u trodimenzionalnom formatu. U svetu animacije ta profesija je izuzetno tražena, pa gotovo predstavlja nišu u animacijskim zanimanjima.

Čistač pokretnih toaleta

Iako nije možda najčudniji na svetu, zasigurno je težak jer zahteva rad sa ljudskim izlučevinama na auto-putevima, koncertima i sličnim prigodama u kojima se koriste mobilni toaleti. I sami ste se sigurno uverili u čistoću i/ili užasnu nečistoću takvih prostora, pa možete da zamislite kako izgleda čišćenje i pražnjenje tih toaleta.

Muzač zmija

Za razliku od sličnog, ali manje opasnog posla muže krava, muža zmija otrovnica je izuzetno opasan, ali cenjen posao. Muzači zmija istiskuju otrov, koji se koristi u proizvodnji seruma protiv ugriza zmija.

Njoj je malo neprijatno, mnogima se dopada: Zarađuje 50.000 evra od neobičnog posla VIDEO

Babica za krave muzare

Babica za krave muzare je u suštini specijalista veterinar ili veterinarka zadužen za veštačku oplodnju krava. U opisu posla je ručno implantiranje spermatozoida što dublje u samu kravu i usko je povezano sa drugom profesijom – masturbatorom bikova.

Plivač u Antarktiku

Testiranje ljudske izdržljivosti na temperaturama vode koju obični smrtnici ne mogu izdržati. Jedna od takvih je i Lin Koks, koja već godinama pliva isključivo u polarnim morima u sklopu ispitivanja reakcije ljudskog tela na ekstremne hladnoće. Ali to nije sve, jer se uz sve to morate boriti i sa polarnim medvedima i ogromnim meduzama.

Gonič bora

Verovatno vam je odmah na pamet palo ispravljanje bora na licu, ali gonič bora zapravo pegla bore na cipelama koje se pojavljuju na celoj površini ili samo na nekim delovima kao što je peta.

Na koje sve bizarne načine studenti zarađuju za život

Psiholog i srećolog

Ovo zanimanje možda liči na opis posla cirkuskog klovna, ali nema veze sa njim. Doktor Stiven Vilson, sertifikovani psiholog i srećolog, uči ljude kako da se smeju. U današnjem svetu, u kojem smo izgubili dodir sa sobom, doktor Vilson pomaže ljudima da uđu u sebe i pronađu istinski smeh i sreću. Smeh je sličan onom iz detinjstva, ali smo ga zaboravili – pomaže u relaksaciji i otklanja stres i znakove starenja.

Ispitivač tampona

Provera moći upijanja i čvrstoću končića tampona, u skladu sa propisima američke agencije FDA. Proveravaju se sve veličine tampona, a jedan ispitivač može da proveri ispravnost za oko 125 tampona dnevno.

Inspektor za čips

Ovi inspektori pregledaju čips na pokretnoj traci u potrazi za primercima koji su zagoreli, napukli ili na bilo koji drugi način ne odgovaraju proizvodnim normama. Možda im ljubitelji čipsa zavide na ovakvom poslu, ali da morate da ga radite četrdeset sati nedeljno i tako četrdeset godina, verujemo da bi vam čips preseo za ceo život.

Dizajner odeće za barbike

Za one koji čekaju svoju priliku u pravom modnom svetu, kreiranje odeće za omiljenu lutku barbi i za kena svakako je dobro plaćen početak. Planetarno popularna barbika izrazito je modno osvešćena, baš zbog celog tima dizajnera koji se brinu za njen imidž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu