Vesti -

"To je grupa degenerika": Brižit Bardo sledi "paprena" kazna zbog rasističkih komentara

Slavna francuska glumica Brižit Bardo mogla bi da plati kaznu od 25.000 evra zbog rasističkih komentara, piše "Mond".

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sud u Sen-Deniju, glavnom gradu francuskog ostrva La Reunion, mogao bi kultnu glumicu da kazni zbog komentara o stanovnicima ostrva.

Naime, u otvorenom pismu iz 2019. godine, Brižit Bardo je stanovništvo okarakterisala kao "domoroce koji su zadržali svoje divlje gene".

Brižit Bardo protiv borbi bikova; Gradonačelnik: "Nije oduvek govorila 'ne' matadorima"

Posle ovih reči, sudilo joj se je zbog javnih uvreda rasnog i religijskog karaktera.

"Ove ponovljene ozbiljne, rasističke uvrede usmerene protiv stanovnika La Reuniona u celini su neprihvatljive", izjavila je tužiteljka.

Brižit Bardo: "Neću da se vakcinišem, to je trka za novcem"

Sporne izjave deo su otvorenog pisma u kojem je Brižit Bardo, dugogodišnja aktivistkinja za životinjska prava, prozvala La Reunion zbog njihovog "varvarskog" odnosa prema životinjama. Poseban bes francuske glumice izazvali su korišćenje pasa i mačaka kao mamaca u lovu na morske pse, te dekapitacija koza.

"Sve je to nostalgija za kanibalizmom iz prethodnih vekova. Osećam sramotu kad spomenem ova ostrva, ali i njihova divljaštva. To je grupa degenerika koji i dalje praktikuju običaje svojih predaka", oštra je bila Brižit Bardo.

Razna udruženja koja se bore za zaštitu ljudskih prava osudile su brižit Bardo.

"Brižit Bardo ih je uporedila sa životinjama, aludirajući da nisu deo civilizacije", rekao je Fabris Saubert iz Lige za ljudska prava.

Advokat Brižit Bardo obavestio je javnost da je glumica glavnom sudiji poslala pismo u kojem objašnjava motive iza svojih izjava:

"Napisala sam to pismo iz srca i iz besa. Zlostavljanje životinja na La Reunionu je stvarnost. Moramo da prestanemo da se pravimo da te stvari ne postoje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu