- Vesti -

Nakon Severininih optužbi reagovalo i Ministarstvo - određen hitan nadzor

Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne zaštite pokrenulo je postupak vanrednog upravnog nadzora nad Centrom za socijalni rad iz Zagreba, nakon optužbi pevačice Severine Vučković.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Tv Prva
Foto: Printscreen/Tv Prva

Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne zaštite pokrenulo je postupak vanrednog upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalni rad Zagreb, vezano za slučaj Severine Vučković i trenutno je u toku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije, rekli su iz Ministarstva.

Podsetimo, Severina Vučković je u intervjuu za portal Halter iznela teške optužbe na račun hrvatskog sistema socijalnog rada zbog svega što je doživela u borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Vučkovićeva je iznela teške optužbe na adrese mnogih, javnosti više ili manje poznatih, pojedinaca i institucija. Osim bivšeg partnera Milana Popovića, prozvala je Centar za socijalni rad, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske saradnike.

Tom prilikom je optužila i patrijarha Porfirija.

Nakon ovoga, Ministarstvo je rešilo da reaguje te tako pokreću postupak nazdora nad centrom koji je pevačica prozvala.

Komentar navoda koje je Severina iznela u intervjuu tražili su i od Centra za socijalni rad Zagreb.

“Centar za socijalni rad Zagreb pridržava se važećih zakonskih odredbi prilikom obavljanja svoje delatnosti, te deluje u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava maloletnog djeteta. Odluku o sadržajima roditeljskog staranja, kada roditelji ne mogu da postignu dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza. Na navode iz teksta portala Halter, ovaj Centar nema komentara”, piše u odgovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu