Vesti -

Gejts svoje susrete sa pedofilom nazvao "velikom greškom"

Bil Gejts (65) priznao je da je provoditi vreme s pedofilom Džefrijem Epstinom bila velika greška te je otkrio kako su zajedno bili na nekoliko večera.

Izvor: B92
Podeli
 EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER
EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Veza Gejtsa i Epstina datira još iz 2011, kada je Epstin uplatio sredstva u fondaciju "Gejts i JP Morgan", no tačka pucanja između njega i supruge Melinde nastala je u septembru 2013.

Melinda je tada prijateljima rekla kako je besna zbog njegovog druženja s osuđenim pedofilom i kako s tim ne želi da ima nikakve veze.

Advokate za razvod angažovala je 2019. kada su susreti Gejtsa s Epstinom dospeli u javnost.

Gejts je posetio ovog seksualnog prestupnika u njegovoj kući 'na desetine' puta, a s njim je čak razgovarao o svom 'toksičnom' braku, kada mu je Epstin savetovao da se razvede.

Milijarder je za CNN rekao kako je i on bio zabrinut zbog Epstina, koji je priznao krivicu te je osuđen 2008. zbog navođenja maloletnice na prostituciju - godinama pre nego što je mogul upoznao pokojnog pedofila i zlostavljača.

"Bio sam s njim na nekoliko večera nadajući se da će se Epstin osigurati milione za filantropsku organizaciju vezanu uz globalno zdravlje putem svojih kontakata. Kad sam video da od toga neće biti ništa, naša veza je završila", rekao je Gejts.

"Bila je velika greška što sam proveo svoje vreme s njim i dao mu na važnosti. Bilo je i drugih u sličnoj situaciji, no pogrešio sam", dodao je.

Njegov predstavnik za medije rekao je za "Insajder" u junu kako Gejts nije ostvario apsolutno nikakvu ni poslovnu vezu ni prijateljstvo s Epstinom i da su njihovi susreti bili isključivo vezani uz filantropiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 147 idi na stranu