- Vesti -

Ministarka naplaćuje selfije, razlog - gubljenje vremena

Odluka indijske ministarke za turizam i kulturu Uše Takur da naplati 100 indijskih rupija - nešto više od 130 dinara, onima koji žele da naprave selfi sa njom, podelila je javnost u Indiji.

Izvor: Večernji list
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neko tu odluku smatra vrlo dobrom, a drugi misle da je to bezobrazluk i bahato ponašanje jer iskorišćava sirotinju koja želi da se fotografiše sa njom, s obzirom na to da je popularna.

Međutim, ministarka Takur, koja pripada vladajućoj hinduističkoj nacionalističkoj stranci u indijskoj državi Madja Pradeš, odlučila se na taj potez iz humanitarnih razloga, tako što će sav novac od selfija dati u fond za borbu protiv koronavirusa.

"Selfi je dugotrajan proces zbog koga se gubi vreme i krše programi", rekla je ministarka Takur, koja je između ostalog tražila i da joj, kada negde putuje, umesto buketa cveća domaćini poklone knjigu jer se samo "neokaljanom" Gospodinu Višnuu - vrhovnoj božanskoj osobi, može ponuditi cveće, s obzirom na to da u njima boravi boginja Lakšmi - simbol sreće i mira.

Uša Takur je poznata po zabrani okupljanja muslimanske omladine u hinduističkim kvartovima jer tvrdi da se muslimanska omladina udvara hinduističkim devojkama s ciljem da ih preobrati na islam.

Njena izjava 25. septembra 2015. digla je veliku prašinu i dovela do sukoba između muslimana i hinduista kada je rekla da muslimani za Kurban-bajram umesto ovaca i drugih životinja treba da žrtvuju svoje sinove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu