- Vesti -

Kako je nekadašnji beogradski baletan završio kao beskućnik VIDEO

Gospodin sa beogradskog asfalta, koji se trideset godina bavio baletom, na ulici je od 2017. godine kada je, kako kaže, izgubio sve. Po njemu je snimljen i film "Beskućnik dendi", ali njegova sudbina u pravom životu i dalje je neizvesna.

Izvor: B92/TV Prva
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Ovaj neobični čovek krevet je zamenio klupom zbog porodične tragedije u kojoj je, pre četiri godine, ostao bez oba roditelja, nakon čega je prodao stan, potrošio sav novac i ostao bez posla. Od zime 2017. godine Nikola Vranić (52), rođeni Beograđanin, živi na ulici.

"Do tada mi je sve išlo kao po loju. U detinjstvu, sećam se, tetka mi je donela puna dva kofera garderobe", kaže Nikola.

Foto: Printscreen/ TV Prva
Foto: Printscreen/ TV Prva

Od tada gaji ljubav prema lepoj garderobi, a ostali su mu sakoi, pantalone, košulja, zimske cipele. Kada sakupi nešto novca, kako kaže, kupiće sandale.

Njegova prijateljica veruje da upravo zbog toga na ulici i ne može "da zaradi".

"Ovakvu sudbinu nije zaslužio. Ovo je iznenađujuće za mene, s obzirom na to da ga nisam videla skoro deset godina. On uopšte i ne zna da prosi", rekla je Ivana Zonjić, navodeći da ga maniri i navike na "ulici sapliću".

Reditelj Jugoslav Nikolić napravio je film o Nikoli, koji se zove "Beogradski dendi", a iz naslova je, kako kaže, jasno da se glavni lik, iako beskućnik, oblači lepše nego većina.

Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

"Na ulici naučite sve i svašta. Ali bih voleo da se sklonim sa nje. Pre sam se gadio kada moram da prođem pored beskućnika. 'Osećaju se, samo nikad ovo da mi se ne desi', mislio sam. Sad spavam u parku, pa u nekom ulazu...", ispričao je Nikola za emisiju "Eksploziv".

Dodaje da je bilo više prijatnih trenutaka nego neprijatnih, kao i da ljudi često stanu da porazgovaraju sa njim. Sa ljubavlju se seća dečaka koji je poželeo da mu dodirne bradu. Pred majkom ga je pitao: "A što si ti tužan?"

Nikola do 19. juna ima smeštaj, zahvaljujući prijateljima, a od tada će ponovo biti na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu