- Vesti -

Ganter iz "Prijatelja" ima rak: "Bitka koju ću verovatno izgubiti"

Džejms Majkl Tajler, američki glumac koji je u seriji "Prijatelji" glumio konobara Gantera, otkrio je da vodi bitku s karcinomom prostate.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sve se isplatilo: "Prijatelji" napravili više od 1,4 milijarde dolara

U ponedeljak je bio gost Jutarnjeg programa, u kome je voditelju Kregu Melvinu ispričao da je za dijagnozu saznao u septembru 2018. godine. Tokom rutinskog lekarskog pregleda je saznao da ima uznapredovali rak prostate, koji se proširio na kosti.

"Poslednje tri godine se borim protiv raka, sada je u četvrtom stadijumu. Tako da ću na kraju verovatno izgubiti bitku", otvoreno je rekao.

Scenarista serije "Prijatelji": "Volela bih da sam znala šta sada znam. Postupila bih drugačije"

Lekari su ga odmah stavili na hormonsku terapiju, koja je oko godinu dana bila vrlo delotvorna. Upravo u vreme pandemije prošle godine Tajler je ispričao da je rak napredovao i proširio se na celi organizam te zahvatio kičmu, što je dovelo do paralize donjeg dela tela. Trenutno je na hemioterapiji.

Zvezde serije "Prijatelji" uplakani VIDEO

Izjavio je kako je odlučio da izađe u javnost s teškom dijagnozom s ciljem da spase barem jedan život jer želi da ohrabri ljude da obave rano testiranje tumor-markera za prostatu.

Monika i Čendler - u seriji zaljubljeni par, privatno - rođaci

"Ako se prepozna dovoljno rano, može jednostavno da se leči. Ne bih želeo da ljudi prolaze ono što sam ja morao. To nije bilo jednostavno", rekao je glumac.

Podsetimo, Tajler se pojavio u specijalnoj epizodi "Prijatelja", koja je prikazana prošlog meseca, no nije želeo da se pojavi uživo već se uključio putem Zuma. Bio je vrlo uzbuđen zbog učestvovanja, iako je bilo samo virtuelno. Na taj način je želeo da izbegne da njegova bolest zaseni posebnu epizodu kultne serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu