Vesti -

Prostitucija u Srbiji: "U tome nema ničeg elitnog i čestitog"; "Devojke da se prizovu pameti"

Čini se da žene koje prodaju svoje telo za novac bogatim klijentima žive glamurozan život, što se može zaključiti iz tekstova u tabloidima. Kako zapravo izgleda prostitucija opisala je Simonida Milojković, novinarka i spisateljica, autorka dva bestselera pod nazivom "Grabljivica".

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto:Printscreen/Prva televizija
Foto:Printscreen/Prva televizija

Istinita je ispovest devojke koja je želela da živi boljim životom, koji bi pratile skupe tašne, stvari i putovanja, te zbog toga počinje da se zabavlja sa starijim muškarcem. Priča koju je napisala prati radnju devojke koja zbog posmatranja drugih žena koje žive takvim životom i sama poželi isto, bez saznanja o tome kako zapravo izgleda taj život

Simonida Milojković je za "Jutro" izjavila da je problem prostitucije ne iznenađuje i da se ona istraživanjem tog problema bavi od 2007. godine, te da je odlazila čak i u Nemačku, gde je prostitucija legalizovana, da bi istraživala problematiku žena koje se ovim poslom bave.

"Jako je poljuljan autoritet roditelja, koji danas malo zarađuju, jer nemaju dovoljno da pruže svojoj deci i na kraju dolazi do neposlušnosti, gde deca ne uvažavaju savete svojih roditelja i odluče se za druge postupke. Zbog takvih stvari se događa degradacija žena i u tome nema ništa ljudskog. Opšte je poznato da kad god se događa ekonomska kriza, dolazi i do krize morala", izjavila je Simonida Milojković.

Komentarišući skorašnje događaje koji su potresli javnost, Simonida Milojković je naglasila da se vrši takozvana "moldavizacija Srbije" jer su nekada, devedesetih devojke iz Moldavije dolazile u Srbiju da se bave ovim poslom, dok danas primat u njemu uglavnom imaju Srpkinje.

Reč "elitna prostitutka" je postao sinonim za osobu koja se bavi ovim poslom ali za to uzima jako veliki novac. Elitno i prostitucija se ne smeju naći zajedno u istoj rečenici, jer u tome nema ničeg elitnog ili čestitog, naglašava Simonida Milojković. Smatra da novac nije merilo kvaliteta i da su ljudi koji su klijentela takvim osobama uglavnom i sami moralno posrnuli, a da se način ophođenja prema osobama koje se time bave znatno razlikuje od onoga što se smatra normalnim ponašanjem.

"Ja bih volela da više nikada na pričam o prostituciji i da se devojke prizovu pameti, da uče školu i da se zaposle, da imaju svoj dinar i da spavaju sa kim žele a ne sa kim moraju" izjavila je ona.

Detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu