- Vesti -

Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih

Usled pandemije koronavirusa, ljudi, sve češće mladi, počeli su novi kulinarski trend-konzumaciju pokvarenog sirovog mesa.

Izvor: B92, Večernji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Ova hrana može da vam skrati život

Hrana koju treba da izbegavate u vrelim danima

Ako ste na dijeti, pazite koliko jedete ovog voća i povrća

Razlog ovakvom ponašanju, ogleda se u nepostojanju "noćnog života" mladih zbog pandemije kovida 19. Sirovo i pokvareno meso predstavlja jak opijat koji im, kako ističe većina mladih osoba, pomaže da se opuste od stresnog i napetog načina života.

Naime, da bi sirovo meso bio dovoljno jak opijat, neophodno je da se određena količina mesa ostavi nekoliko dana ili, pak, meseci van frižidera. Jednom kada meso počne da truli, usled pojave određenih bakterija koje ga dekonstruišu, tada je spremno za konzumaciju.

Sirovo i pokvareno meso pruža veoma jak osećaj opijenosti i, prema rečima mladih, predstavlja najbolji opijat od svih ostalih.

U intervju za poznate tabloidne novine "The Sun", doktorka Sara Džarvis ističe da je ovaj novi trend veoma opasan po zdravlje ljudi, jer može izazvati određene digestivne probleme, kao i pojavu specifičnih bakterija - Salmonele, Ešerihije koli i Listerije.

Još uvek nije poznato koja supstanca u sirovom mesu izaziva osećaj opijenosti, ali se pretpostavlja da neka od navedenih bakterija stvara ovaj osećaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu