- Vesti -

Matematika nikad lakša, a "krivac" je Stefan VIDEO

Đaci se uglavnom dele na one koji kapiraju i vole matematikui one koji od nje beže kao "đavo od krsta". Profesori, od kada je sveta i veka, čupaju kosu i smišljaju načine kako da deci približe ovu zanimljivu nauku, bez koje u modernom svetu, ništa ne bi bilo moguće?

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto:Printscreen/Prva televizija
Foto:Printscreen/Prva televizija

Asistent Elektrotehničkog fakulteta Stefan Spalević je uspeo da spoji matematiku i repovanje i na taj način ovu nauku učinio pristupačnijom.

Ideja da počne da radi ovako nešto nastala je iz talenta koji je Stefan posedovao jer je završio osnovnu muzičku školu, a nakon toga kratko izučavao psihologiju i osmislio ovaj način učenja, a cilj je da ovu nauku približi učenicima i nastavu učini zanimljivom.

Ankete na fakultetu potvrđuju da se studentima ovakav vid učenja veoma dopada, a i komentari na društvenim mrežama takođe govore o pozitivnim utiscima šire javnosti.

Stefan je za Jutarnji program TV Prva izjavio da se nada da će ova metoda da zaživi i na drugim predmetima, a kako je napomenuo podržavaju ga dekan i profesori sa katedre.

Za Prvu televiziju Stefan je predstavio i svoje najnovije pesme koje možete da poslušate u video-snimku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu