Vesti -

Kako sekte funkcionišu onlajn? VIDEO

Marketing na društvenim mrežama veoma je važan za one koji imaju određeni biznis i žele da ponude svoje usluge. Poslednjih godina sve što nam je potrebno pronalazimo onlajn. Ovaj trend nažalost prate i razne sekte.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/Prva TV
Foto: Printscreen/Prva TV

Nema više flajera u poštanskim sandučićima i raznih poziva za predavanja, već sekte uspostavljaju kontakt s ljudima vrlo lično i direktno, putem društvenih mreža. Kako sekte funkcionišu onlajn? Ko su najčešće žrtve sekti? Kako im stati na put? Kako se iščupati iz kandži sekte?

Sveštenik Predrag Popović pokrenuo je svoj kanal na Jutjubu kako bi se približio vernicima u vreme pandemije i sve aktivnosti snima i postavlja na ovoj platformi.

Osvrnuo se na influenserku za koju smatra da je svojim tetovažama i ponašanjem navela deca koja je prate da pale ikone.

Sektolog Dimirije Pastuović navodi da su sekte inflitrirane svuda, na svim mogućim mestima.

Navodi da ne postoje najgori uticaji zbog kojih neko može da pristupi sekti, jer "niko nije imun" i svi mogu da potpadnu pod loš uticaj kad je neko ranjiv.

Onlajn sekte počele su da dobijaju na snazi u poslednje vreme, a sveštenik Popović smatra da moramo više da se edukujemo o sektama kako im ne bismo pristupili i navodi da veronauka mora da bude obavezan predmet u školama.

Pogledajte više u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu