Vesti -

"Ovo je trenutak kada je Opra htela da se bije sa kraljevskom porodicom"

Internet-prostor je budnim okom gledao niz šokantnih ispovesti princa Harija i Megan Markl, a mnogi komentarišu i izraze lica Opre Vinfri, koja nije ostala ravnodušna na rasizam i bolne priče o narušenom mentalnom zdravlju ovog para.

Izvor: B92, S.D.
Podeli
Foto: Profimedia/CBS
Foto: Profimedia/CBS

Kraljičino obraćanje nekoliko sati pre intervjua Hari i Megan

Princ Hari i Megan Markl prvi put bez dlake na jeziku: "Jeste li ćutali ili su vas ućutkali?"

Ceo svet čeka intervju: "Ovo je osveta"

Opra je posebno burno reagovala na raspravu koju je princ Hari imao sa kraljevskom porodicom, na temu koliko će tamna koža biti njegovom tada nerođenom sinu Arčiju, s obzirom na to da je Megan Markl meleskinja.

Pažljivi gledaoci komentarisali su na Tviteru čitav intervju, dajući podršku kako voditeljki, tako i intervjuisanom paru.

Intervju decenije: Megan Markl razmišljala o samoubistvu, Dvor se pitao "koje boje kože će biti Arči"

"Ovo je trenutak kada je Opra htela da se bije sa kraljevskom porodicom", napisao je jedan korisnik, dok je drugi rekao "Opra se probudila jednog dana i rekla sebi 'danas je divan dan da uništim britansku monarhiju".

Od reči Megan Markl trese se britanski dvor: "Promenili su pravila da moj sin ne bi bio princ"

"Niko nema dramske pauze kao jedina Opra Vinfri", napisao je treći tviteraš.

"Otišli su zbog rasizma", naveo je jedan korisnik Tvitera, a drugi su govorili kako je monarhija prevaziđen način vladanja, a treći, pak, rasplamsali su teorije zavere da je kraljevska porodica "naručila" tabloidni teror nad Megan Markl kako bi se skrenula pažnja sa princa Endrua i njegovog poznanstva sa Džefom Epstinom i aferom "picagejt".

London reagovao na reči Megan: "Nema mesta rasizmu"

"Nemate dovoljno novca za Megan, ali zato izdržavate Kamilu koja je ljubavnica?", pita se jedan korisnik Tvitera.

Na internetu je mnogo podrške za intimne ispovesti Harija i Megan, koji se sada smatra "televizijskim nastupom decenije".

Mnogi su izražavali saosećanje prema patnjama i pritiscima koje je trpeo ovaj par, a za koji su "krivi" kako kraljevska porodica, tako i tabloidi.

Pod haštagom #HarryandMeghanonOprah ređao se niz komentara i reakcija na ovaj intervju.

Poneki naslovi su i duhoviti, poput "Scenaristi 'Krune' su srećni jer se peta sezona sama napisala".

"Kejt, bela žena, rasplakala je Megan, meleskinju, i posle je okrivila za sve i nije ni trepnula. Bez posledica, samo jer je bela", napisala je jedna komentatorka, dok su drugi ukazivali kako mediji u svojim tekstovima tretiraju Kejt, a kako Megan Markl.

"Hari je rekao da je mogao da obezbedi zaštitu za svoju porodicu samo zbog novca koji mu je ostavila majka, pokojna princeza Dajana. Ona je bolji roditelj i posle svoje smrti nego Čarls, koji je još uvek živ", glasi jedna objava.

"Kejt je nosila belo na venčanju žene koju je rasplakala nekoliko dana pre toga. Mediji je predstavljaju kao sveticu, ali ona je daleko od toga", napisala je korisnica ove društvene mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 152 idi na stranu