- Vesti -

Starac ponudio "svoju vakcinu" majci osobe sa invaliditetom: Kratko poručio "njoj je potrebnije"

Vremešni Italijan, 91-godišnjak iz Karare, "svoju vakcinu" protiv koronavirusa ponudio je majci 22-godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Olena Yakobchuk/ Shutterstock
Foto: Olena Yakobchuk/ Shutterstock

Agencija Ansa piše o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čoveka, koji u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje treba da se vakcinišu pre drugih

Kako navodi agencija, 91-godišnji Ðovani je u lokalnim novinama "Nacione" pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete.

"Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne sme rizikovati da donese zarazu kući, Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu", ovim rečima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u delo ovu ponudu nije jednostavno, jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida 19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu