Vesti -

Biković od sada ima dve domovine: "Konačno mogu da se oženim Ruskinjom iz ljubavi"

Posle sedam godina aktivnog učešća u kulturnom životu Rusije i snimanja filmova u toj državi, ukazom predsednika Vladimira Putina, Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Profimedia
Foto: Vyacheslav Prokofyev/TASS/Profimedia

Miloš Biković dobio rusko državljanstvo

Bikovićevom državljanstvu najviše se raduju - Ruskinje: "Ura"

Poznati glumac ističe da ima dve domovine i da će nastaviti da zbližava dva naroda, a šali se i da sada konačno ako se oženi Ruskinjom može da kaže da je to uradio iz ljubavi.

"Otkako sam otišao u Rusiju osećam se kao deo tog društva. Kao kod kuće u svojoj Srbiji. Ovo za mene je dodatna potvrda i čast. Sad je samo sve to ozvaničeno. Već 7 godina tamo živim i stvaram", kaže poznati glumac.

Sad je sigurno, dodaje, da ako se oženi Ruskinjom - to će sigurno biti iz ljubavi. O tome kako se tako dobro uklopio u rusko društvo, Biković na prvom mestu ističe same Ruse.

"To najviše govori o njima i koliko oni poštuju kulturu i delatnike kulture. U vreme kada svi zatvaraju granice i kada se ljudi dodatno otuđuju, oni čine jedan ovakav gest i to je jedno dodatno zbližavanje dva naroda", objašnjava glumac.

Slaže se i sa konstatacijom da sada ima dve domovine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Srpska kultura je nešto što ga je formiralo i nešto što promovišem i trudi se da proslavim gde god može.

"Pošto sam već neko vreme deo i ruske kulture, mogu slobodno da kažem da je sve to deo jednog koda, da su nam vrednosti iste. Slovensko poreklo, istorija, dominantno pravoslavno-hrišćanski sistem vrednosti. Snažan islamski faktor gde i u jednoj i drugoj državi imamo našu braću, sugrađane muslimane koji čine važan deo u formiranju kulturnog života", ističe Biković za RTS.

Uprkos tome što je Rusija najveća zemlja na svetu, mnogi Rusi znaju za Srbiju i svi gaje simpatije i pozitivno mišljenje o Srbima.

Biković takođe kroz Privrednu komoru Srbije pokušava da pomogne daljem razvoju filmske industrije.

"Sa partnerima iz Italije pravimo animacioni studio, koji je prvi te vrste na Balkanu. Trudiću se da dam predloge i svoj doprinos pravljenju platforme koja bi doprinela sistematizaciji platforme u Srbiji. Mi kao naslednici jugoslovenske kinematografije imamo ogromno iskustvo, ali srpska kinematografija mora da živi u novom svetu i drugačijoj realnosti i zbog toga moramo da nađemo modus operandi", kaže poznati glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu