Vesti -

Bilja Krstić: Specijalnim nitima nas je očarao, dešavalo se da mu tapšem kao da sam u publici VIDEO

Đorđe Balašević nam je ostavio nezaboravne pesme, knjige koje ćemo tek otkrivati i dosetke kojima se i dalje smejemo. Malo ko nema uspomenu na neki trenutak koji ne bi bio tako poseban da ga nisu obojili i stihovi Panonskog Mornara.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Muzičarka koja je s njim sarađivala i njegova kuma Biljana Krstić otvorila je dušu kada ju je pozvala TV Prva i rekla da je provela najlepše dane mladosti sa njim, da joj je pružio lepe trenutke i da ga je poslednji put videla pre 10 godina.

"Lepo smo se družili četiri godine do '81. Delili smo muziku i scenu i te neke najlepše trenutke. Nikada neću zaboraviti tu njegovu fenomenalnu energiju i zaraznu radost", kaže Bilja Krstić.

Setila se kako je Đole voleo obavezno da dâ duhovitu ocenu nekog od muzičara nakon koncerta i da je često ona bila ocenjivana.

"Od njega sam naučila mnogo, naučila sam da steknem taj neki svoj mir, ali sam uz njega uspela da se pomirim sama sa sobom. Ne možete malo da naučite od njega o životu, u ljubavi... Retko ko je kao on umeo da pretoči tu emociju u pesme. On je meni posvetio i jednu autobiografsku pesmu...", otkriva Bilja i dodaje:

"Specijalnim nitima je umeo sve nas da očara. Dešavalo se da se i ja neretko okrenem i tapšem mu kao da sam u publici".

Za kraj je konstatovala da bi Đorđe Balašević verovatno bio srećan kada bi mogao da vidi koliko smo svi zajedno u bolu za njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 144 idi na stranu