Vesti -

"Nije poginuo uludo": Srđanovo čojstvo se pamti 28 godina - život za prijatelja Bošnjaka

Rade Aleksić, otac hrabrog mladića Srđana iz Trebinja, koji je pre 28 godina dao svoj život da bi spasao prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića, kaže danas da njegov sin nije poginuo uludo i da "živi i dalje u ljudima širom BiH, Srbije".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Sarajevo/Foto: alessen/Shutterstoc
Ilustracija, Sarajevo/Foto: alessen/Shutterstoc

"Danas je dan kada je sahranjen Srđo Aleksić, dan kada je sahranjeno njegovo telo. Tada nisam znao da će Srđan ostati da živi, kao uspomena na nešto učinjeno ljudsko, nešto što je dalo neki tračak nade u zlom vremenu. Danas Srđo ne da živi kod mene, u meni kao ocu, već osećam da živi u svakom dobrom čoveku...", rekao je otac ovog plemenitog mladića za sarajevsku N1 TV.

Rade Aleksić kaže da je ponosan čovek kada ide gradom, bez obzira na njegov gubitak i mlađeg sina pre Srđana.

Zahvaljujući sećanju na Srđana, ponosan je jer ga na ulicima pozdravlja mlad svet, a vrlo često ga, kaže, iznenade oni koji žele da dođu iz Sarajeva, Zenice, Beograda da se sretnu popričaju i odu na Srđanov grob.

"To je za mene najveća pohvala i najveća sreća što u ljudima to delo Srđanovo čini dobro. Čak se nadam da će sve brže i brže da prestanemo da se brojimo na Srbe, muslimane… da ćemo svi biti ljudi koji ćemo složni graditi svoj život", istakao je Rade Aleksić.

Srđan Aleksić je preminuo od povreda koje je zadobio kada je na jučerašnji dan pre 28 godina odbranio svog prijatelja muslimana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu