- Vesti -

Katarina Žutić: "Aleksić je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije" VIDEO

Katarina Žutić uključila se u jutarnji program u koji ju je pozvala TV "Prva" da prokomentariše slučaj sistematskog seksualnog zlostavljanja koje je sprovodio vlasnik škole glume Miroslav Aleksić. Žutićeva je rekla da joj je ta škola delovala kao "vešticina kuća iz bajke Ivica i Marica", u kojoj samo spolja izgleda sve prelepo, kao i da žali što ovo nije izašlo na videlo ranije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Pročitajte još:


Nikola Đuričko i Gordan Kičić ujedinjeni u jednoj poruci FOTO


Branka Katić: "Govorio mi je da sam glupa, često bi me i rasplakao"


Tajči otvoreno: "Misliš da je tvoja greška. Uvek je kriva žena - 'Šta si imala na sebi?'"

Žutićeva je rekla da su njeni vršnjaci išli u tu grupu i oni su uvek bili povlašćeni : "Za razliku od nas, smrtnika, oni su bili daroviti".

Navodi da ima utisak da je u školi vladao sektaški odnos i ocenila da su seksualna uznemiravanja monstruozna dela.

"Stojim uz Milenu i mlade žene koje su smogle hrabrost da izađu iz mračnog tunela, sigurno im nije bilo lako", rekla je Žutićeva. Prisetila se da je želela kao dete da se upiše u školu Aleksića, ali da se predomislila nakon što joj je drugarica opisala "sa oduševljenjem" kako izgledaju audicija ali i sami časovi.

Anica Dobra: "Devojke sa korakom od milion milja"

"Oni su tako oduševljeno obožavali svog gurua, idejnog vođu, on je bio garant da ćete se upisati na Akademiju, mnogi su se i upisali", navela je Žutićeva.

Rekla je i da je za nju, kao dete iz glumačke porodice, autoritet, koji je on hteo da nametne, bio doveden u pitanje.

"To je za mene izgledala kao vešticina kuća iz bajke 'Ivica i Marica', spolja je sve delovalo prelepo. Oni su bili strašno važni i borili su se za naklonost svog ultimativnog autoriteta i očinske figure", priznala je Žutićeva.

Dodala je da su to osetljive godine, i da su tada deca još deca u telima zrelih, formiranih ljudi, naglašavajući da razume ljude koji ne žele da govore o tome.

"Miko, nek ti je Bog u pomoći": Nenad Jezdić o poslednjem susretu sa Aleksićem

"On je već mator čovek, žao mi je što se ovo nije desilo ranije", rekla je glumica, nadajući se da će ovi događaji promeniti roditelje, jer "je on hteo da bude veći roditelj od roditelja te dece".

Naglašava da je to još veća trauma ovim devojčicama, kad neko ko je veći otac od vašeg oca, "uradi tako gnusnu stvar".

"Gluma je kao i bilo koji drugi posao stvar zanata, dar je jedan od presudnih stvari, ali ta mistifikacija posla nije tačna. To je posao kao i svaki drugi. Kad god neko mistifikuje zanat kao što je to radio Aleksić, treba da se upali crvena lampiica", objašnjava Žutićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu