Vesti -

Sestra mladića koji je ubijen u SAD: "Ako šeta psa, zašto bi imao tonu gotovine kod sebe?"

Dan nakon što je njen brat smrtno upucan dok je šetao sa psom, Jelena Lončar otvorila je dušu za američki portal te plačući i još uvek u neverici poručila da je Milan Lončar bio najljubaznija osoba za celom svetu.

Izvor: B92
Podeli
Filadelfija/Ilustracija/Foto: EPA/TRACIE VAN AUKEN
Filadelfija/Ilustracija/Foto: EPA/TRACIE VAN AUKEN

"Ovo je tako zeznuto", rekla je za svog brata, diplomca Univerziteta Temple, prenosi Inquirer.

Milan Lončar (25) srpskog porekla, ubijen je u sredu uveče u Filadelfiji dok je šetao psa nedaleko od svoje kuće. Kako prenose mediji, mladić je šetao svog psa u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju, saopštila je policija.

"Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče", objasnio je Skot Smol inspektor policije u Filadelfiji.

Lončara je policija pronašla u polusvesnom stanju i u lokvi krvi. Mediji prenose i da je iako ranjen, i dalje stezao povodac na kojem je bio njegov pas.

"Nikad nije bio sebičan, stalno se smejao... Bio je tako harizmatičan i ljubazan", rekla je Jelena Lončar (27), koja je živela nekoliko blokova od svog brata, ali sada planira da se iseli iz grada.

Odrasli su u Vejnu, išli u srednju školu Konestoga. Lončar, glavni inženjer, diplomirao je na Templu 2019. godine i radio je za Whiting-Turner, kompaniju za građevinski menadžment, rekla je njegova porodica.

"Naš koledž tuguje za životom koji je prekinut na tako besmislen način", navodi se u izjavi Keja Sadegipour, dekana koledža Temple.

Ključevi od kuće i mobilni telefon Milana Lončara ostali su na mestu pucnjave, a novčanik je pronađen u njegovoj kući, naveli su članovi njegove porodice.

"Ne znam da li je bio na meti. Ne znam da li su samo hteli nekog da opljačkaju", rekla je Jelena Lončar, te dodala:

"Ako šeta svog psa, zašto bi imao tonu gotovine kod sebe? Ne razumem".

Majka Milana Lončara je očajna, a za Inquirer je rekla da je on tek počinjao svoj život.

"Voljeni slatki dečak tek je počinjao svoj život. Planirao je i da počne zajednički život sa svojom devojkom", navela je ona.

Jelena Lončar se prisetila vožnje kući u sredu uveče nakon večere s majkom kada je iz upozorenja sa aplikacije na telefonu saznala da je neko upucan u Brajveritovnu. Njena cimerka, Aršija Lutra (26), potom je izašla na lice mesta.

Lutra se prisetila da su je policajci pitali da li je imao malog psa. TAda je, prisetila se, znala da je Milan upucan.

Lončar je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu Templ, gde je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 19.30 sati.

Komšije su za "NBC Filadelfija" rekle da su Milana često viđale kako šeta psa. Ubijen je samo nekliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo.

Pljačkaši su nakon pucnjave pobegli sa mesta zločina. Prema rečima inspektora, snimci sa nadzornih kamera bi mogli da pomognu u pronalaženju ubica..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu