Vesti -

Merili više od 15.000 penisa: Da li ste iznenađeni rezultatima?

Istraživači iz Ujedinjenog Kraljevstva su sproveli istraživanje kako bi utvrdili prosečnu veličinu muškog polnog organa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: depositphotos/IgorVetushko
Foto: depositphotos/IgorVetushko

Za početak, razbili su mit o povezanosti između veličine stopala ili dlanova i dužine penisa, prenosi Ifl Science.

Mada se često govori o "prosečnoj" veličini, uopšte nije lako odrediti šta je tačno taj prosek. Glavni razlog za to je, kako su naučnici rekli, to što je kod većine istraživanja učestvovanje bilo na dobrovoljnoj bazi, pa nije ni bilo mnogo ispitanika.

Zbog toga je za ovu studiju uključena veća baza podataka - gledaju se merenja koja su izvršili doktori, a koja su standardizovana. Ova merenja uključuju obim (koren ili sredina) i dužinu polnog organa, a obuhvataju 15.521 ispitanika iz raznih merenja širom sveta.

Šta su rezultati?

Kada je u pitanju opušteni penis, prosečna dužina je 9,16 cm, dok je kod penisa u erekciji to 13,12 cm. Ako govorimo o obimu, onda je to 9,31 cm za opušteni, odnosno 11,66 cm za polni organ u erekciji.

Zanimljiva je činjenica da samo 5 odsto muškaraca ima penis duži od 16 cm.

Naučnici, takođe, nisu uspeli da utvrde bilo kakvu povezanost veličine testisa ili stopala sa dužinom penisa. Takođe, nisu ništa utvrdili ni kada je rasa u pitanju, ali su napomenuli da je većina ispitanika bele puti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 113 idi na stranu