- Vesti -

Srbin koji je spasao devojčicu u Nemačkoj slavljen kao heroj: Dobio srebrnjak sa Karađorđevim likom

U hramu Vaskrsenja Hristova u Berlinu odata je počast Zoranu Živkoviću, koji je slavljen kao heroj u Nemačkoj, pošto je spasao dvogodišnju devojčicu od otmice.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE, ATIENZA
Foto: EPA-EFE, ATIENZA

Pročitajte još:

Srbin u Nemačkoj sprečio otmicu devojčice i postao heroj:"Hvala Bogu, bio sam na pravom mestu" VIDEO

Protojerej stavrofor Dragan Sekulić je Živkoviću čestitao na hrabrosti i kao poklone, kako prenose frankfurtske "Vesti", uručio mu srebrnjak sa likom Karađorđa i knjigu "Ohridski prolog" Svetog Nikolaja Žičkog.

Srebrnjak je izradio sveštenik Vojislav Bilbija iz Roterdama povodom 200. godišnjice Prvog srpskog ustanka.

Otac Dragan je naglasio da Zoran gestom odvažnosti nije samo spasao devojčicu, već dao ohrabrenje i motivaciju da tako reaguju svi koji se nađu u sličnoj situaciji.

Zoranu Živkoviću, u međuvremenu, stigla je i čestitka ministra unutrašnjih poslova Nemačke Horsta Zehofera.

"Prijatno me iznenadilo da čestitke stižu sa tako visokog mesta. Međutim, čestitke i pokloni koje mi je danas uručio otac Dragan u ime naše Crkve i pohvale i podrška okupljenih vernika, daleko su mi značajniji i srcu bliži. Divno je bilo sa drobim ljudima podeliti radost spasavanja jednog mladog života", kazao je Živković za "Vesti".

On je istakao da ga je "Božija ruka" posle obilaska manastira u Srbiji dovela nazad u Berlin da se u pravom trenutku nađe toj maloj devojčici.

strana 1 od 129 idi na stranu