Vesti -

BG sindikatu zabranjen ulazak u CG, sada pitaju: Kako smo odjednom i ponos i pretnja za Crnu Goru?

Grupa Beogradski sindikat reagovala je na video-spot OO DPS Nikšić u kojem je u promociji turističkih i festivalskih dešavanja u tom gradu iskorišćen snimak njihovog nastupa, iako im je, podsećaju, od februara zabranjen ulaz u Crnu Goru uz obrazloženje da "predstavljuju opasnost po nacionalnu bezbednost".

Izvor: Tanjug
Podeli

Pročitajte još:

Beogradski sindikat o skidanju pregleda sa pesme o Crnoj Gori

Članovi BS navode da se na zvaničnom kanalu Televizije Nikšić na Jutjubu povodom 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore pojavio video-spot u kojem se čelnici DPS, odnosno opštine Nikšić hvale kako je "Nikšić postao grad festivala", a uz to ide snimak koncerta Beogradskog sindikata na nikšićkom Bedem festu.

Članovi grupe kažu da im je drago što je njihov koncert ostavio takav utisak da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore, ali napominju i da im nije drago što je u pitanju video-spot "koji očigledno služi za promociju jedne političke partije".

"Beogradski sindikat" objavio pesmu o litijama u CG: "Brat bratu veran, baš u najgora vremena" VIDEO

"Zna se da smo mi bend koji se ne bavi stranačkom propagandom, već nastupa za sve ljude koji vole našu muziku. Paradoksalno je to što je u pitanju promocija političke stranke ražima koji nam je pre samo 3 meseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti", kažu za Tanjug članovi BG sindikata.

Nije im, kažu, jasno kako istovremeno mogu biti primer "dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osećaju" i pretnja po nacionalnu bezbednost Crne Gore.

"Iskreno se nadamo da će vlast u Crnoj Gori uvedeti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije samo zbog iznetog mišljenja", poručuju članovi benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu