Vesti -

Golgota taksi udruženja: Građani ih zovu za 100 evra zbog sličnog broja telefona VIDEO

Većina građana Srbije već se prijavila za pomenutih 100 evra državne pomoći. Ali u Bačkoj Palanci postoji taksi udruženje u kome se svi zaposleni zbog sličnosti svog broja telefona sa brojem za državnu pomoć - danima čupaju za kosu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: printscreen, Prva TV
Foto: printscreen, Prva TV

Oni sada, uz standardne vožnje po gradu, moraju i da objašnjavaju sugrađanima kako taksi ne deli obećani novac. U pitanju je jednostavna greška onih koji pozivaju.

Broj telefona ovog taksi udruženja je 0800-100-101. Sa druge strane, broj telefona za prijavu za novac je 0800-101-100.

"Do pre nekoliko dana sam bio takstista, a u poslednjih nekoliko dana smo i Trezor Narodne banke", rekao je šaljivo za TV Prvu Goran Miloradov.

Od jutros, kaže, imali su više od 30 poziva, a ljudi su čak i pitali kada je tačno isplata. Ovi taksisti kunu se da nikada neće zaboraviti 15. maj ove godine.

"U 6.15 je krenula moja golgota. Do 7 sati sam dobio oko 40-50 poziva za 100 evra. Tu ženu što sam dobio u centrali, rekla je da pozovem Ministarstvo finansija", kaže Mane Rončević, taksista.

Kako kaže, njih u proseku poziv košta oko 5 dinara, a traje oko 15 sekundi.

U Ministarstvu finansija, kada je Rončević pozvao, mislili su da je u pitanju šala. Taksistima, ipak, nije do smeha. Oni su podneli pisanu pritužbu i čekaju odgovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu