Vesti -

Ima 6,9 milijardi i posle doniranih 10 miliona, odrešio opet kesu: "Njujork je moj rodni grad"

Jedan od najčuvenijih svetskih dizajnera Ralf Loren, nakon što je donirao 10 miliona dolara za borbu protiv pandemije korona virusa, odlučio je da herojima sa prve linije, koji su se svakodnevno borili da sačuvaju ljudske živote, pokloni 1,5 miliona svojih odevnih artikala.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Getty/Michael Loccisano / Staff
Foto: Getty/Michael Loccisano / Staff

Među poklonima će biti svečane haljine, odela, duksevi, trenerke, majice, džemperi, farmerke...

Oni će biti donirani kroz dobrotvorne mreže i preko partnera kompanije Ralf Loren, koja je između ostalog usmerena i na podršku onkološkim odeljenjima nakon što je slavnom dizajneru izlečen tumor na mozgu.

Kompanija ima i svoje kamiončiće za kafu Ralph Lauren, Ralph''s Coffee, odakle zaposleni na onkologiji mogli besplatno da uzimaju i kafu i peciva, prenosi ABC njuz.

"Njujork je moj rodni grad i grad u kome je iznikla kompanija to je naš grad koji je snažno pogođen pandemijom", napisao je RLL na instagramu.

"Ovim malim gestom, sa dubokom zahvalnošću, prepoznajemo neumoran trud naših lokalnih zdravstvenih radnika", navedeno je na instagramu Ralf Lorena, kompanije koja je tokom pandemije donirala i 250.000 maski i 25.000 zaštitnih odela.

Ralf Loren (81), rođen kao Ralf Lifšic, bez ikakvog školovanja za modni dizajn, od 1967. godine stvorio je 11 modnih brendova, otvorio više od 1.000 prodajnih salona, četiri restorana i osnovao filantropsko udruženje.

Njegovim imenom potpisani su dresovi šest olimpijskih timova, a uz sve to još stvara kravate od kojih je sve počelo.

Bogatstvo RLL je procenjeno na 6.9 milijardi dolara.

I kompanija Nike donirala je zdravstvenim radnicima 30.000 Air zoom pulse patika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu