Vesti -

Nakon skandala zbog pesme, Bora Dugić ne nastupa na Beoviziji

Pre desetak dana izbio je skandal pred Beoviziju zbog problematičnog teksta pesme "Svadba velika", koju izvodi Bora Dugić i grupa Balkubano, jer je okarakterisan kao neprimeren zbog poziva na nasilje nad ženama

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija/Foto: Anna_Om/Depositphotos
Ilustracija/Foto: Anna_Om/Depositphotos

Pročitajte još:

Bura oko takmičarske pesme za Beoviziju: "Tekst poziva na nasilje i biće izmenjen"

Metafora ili poziv na nasilje? Šta se krije iza teksta sporne pesme za Beoviziju? VIDEO

Kako sada prenose mediji, muzičar posle svega ipak neće nastupiti na takmičenju jer mu je narušeno zdravlje.

"Nakon što se Autonomni ženski centar pobunio zbog teksta Borine pesme i poziva na nasilje nad ženama, RTS je reagovao i zahtevao od Dugića da isti urgentno promeni. On se zbog hajke koja se podigla protiv njega i njegove pesme razboleo. Dobio je visok krvni pritisak, zbog čega mu je ukazana hitna lekarska pomoć. Bora je zadržan u bolnici na ispitivanjima, a doktor mu je, pored terapije, preporučio odmaranje i strogo naglasio da dalje aktivnosti oko takmičenja mora da obustavi jer ne sme da se izlaže stresu", rekao je dobro obavešten izvor za Srpski telegraf.

Ovim povodom oglasila se i Duška Vučinić, šefica službe za odnose s javnošću RTS, koja kaže da pesma nije diskvalifikovana i da će sastav Balkubano nastupiti, ali bez Bore Dugića.

"Pesma nije diskvalifikovana, Bora Dugić neće biti na sceni iz zdravstvenih razloga, ali je u numeri Bora instrumentalni solista i tako će ostati", navela je ona, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu