Vesti -

Bivši kralj priznao da ima vanbračno dete: DNK analiza potvrdila očinstvo

Kralj Albert II, koji je pod čudnim okolnostima 2013. godine abdicirao u korist sina Filipa, zvanično je priznao posle dobijenih rezultata DNK analize, da je biološki otac umetnice Delfine Bel.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty/Olivier Matthys
Foto: Getty/Olivier Matthys

Bivši belgijski kralj Albert Drugi priznao je da je biološki otac vanbračne ćerke posle urađenog testa DNK, a koji je Delfin Bel godinama tražila, preneli su belgijski mediji.

"Njegovo visočanstvo kralj Albert Drugi primio je k znanju rezultate analize uzoraka DNK koje je dao na molbu suda u Briselu. Naučni zaključak pokazuje da je on biološki otac Delfin Boel", naveli su njegovi advokati.

Albert Drugi (85) je u maju 2019. pristao na test DNK. Apelacioni sud u Briselu je u oktobru 2018. godine naložio Albertu Drugom test o očinstvu posle zahteva Delfin Bel.

Bivši kralj je to najpre odbio. Delfin Bel, belgijska vizuelna umetnica koja ima 51 godinu, tvrdi da je rođena iz duge veze šezdesetih i sedamdesetih godina, koju je imala njena majka Sibil de Selis Lonšan sa Albertom Drugim, tada prestolonaslednikom, koji je od 1959. u braku sa Paolom Rufo di Kalabrijom.

Bivši kralj, koji je vladao od 1993. do 2013. godine i koji je otac sadašnjeg kralja Filipa, demantovao je da je imao takvu vezu.

Međutim, Albert Drugi je priznao da je imao krizu u braku sa Paolom baš u vreme koje mu se pripisuje da je bio u vezi sa majkom Delfin Bel.

Ovim priznanjem Delfin stiče pravo na jednu osminu Albertovog imanja, mada je tvrdila da je ne zanima novac, već priznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu