- Vesti -

Goran Jevtić i posle presude za uznemiravanje maloletnika igra u predstavama

Glumac Goran Jevtić (41), koji je odlukom Višeg suda u Somboru osuđen na deset meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnika, u četvrtak veče je u matičnom pozorištu "Boško Buha" igrao u prvoj predstavi ("39 stepenika") posle izricanja presude.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Kada je reč o mestu izdržavanja kazne, pravosudni zvaničnici kažu da je o tome prerano govoriti jer nisu iscrpljeni svi pravni lekovi. Obično osuđenici na kazne do godinu dana, ukoliko im je to prva sankcija, služe u zavodu u Padinskoj skeli. Ali, osim visine kazne, na to gde će Jevtić provesti naredne mesece, ukoliko njegova osuda postane izvršna, zavisi i koje mu se prebivalište vodi u ličnoj karti. Nisu retki slučajevi da osuđeni, pre nego što krenu na izdržavanje, promene adresu stanovanja, da bi se našli u zatvoru za koji procene da je za njih najbolji.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, pre donošenja konačne presude glumcu je ostala još mogućnost žalbe Ustavnom sudu, pa će Jevtić nastaviti da radi svoj posao, kao i do sada, i na sceni matičnog teatra, ali i u drugim pozorištima. Do kraja oktobra Jevtića očekuje pet predstava na programu "Buhe", u Teatru "Vuk" sredinom meseca jedan naslov, kao i jedan na sceni Narodnog pozorišta. Inače, on je u stalnoj postavci predstave za decu "Aladinova čarobna lampa", gde glumi duha iz lampe.

Jevtiću, kojem je Osnovni sud u Somboru u martu izrekao prvostepenu presudu od 10 meseci kućnog zatvora, zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada, kazna je preinačena u deset meseci zatvora u nekoj od kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Jevtić, i tužilac, a Veće Višeg suda u Somboru u utorak je odlučilo da preinači kaznu jer je ocena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Osim zatvorske kazne, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim L. K.

Zbog obljube maloletnika glumac Goran Jevtić ipak ide u zatvor

Optužnica je teretila Jevtića da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu pozorišta u Somboru posle tradicionalne manifestacije "Pozorišni maraton". Istraga protiv glumca je pokrenuta naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Kako nezvanično saznajemo, još nije poznato ni da li će se Jevtićevo ime naći u registru pedofila. Naime, ta procedura nije automatizovana, već zavisi od suda pred kojim se vodio proces.

"Nakon pravosnažne i izvršne presude na sudu je da obavesti Ministarstvo pravde o sankciji i zatraži upis u registar. Da li će to biti i urađeno zavisi od suda u Somboru", kažu izvori Novosti u Nemanjinoj.

strana 1 od 118 idi na stranu