Vesti -

Princeza pre smrti htela u London: Zbog ovoga je ostala u Parizu, gde je i poginula

Sutra se navršava tačno 22 godine od kako je poginula princeza Dajana, prva supruga Čarlsa, princa od Velsa i najstarijeg sina i naslednika kraljice Elizabete Druge.

Izvor: B92, index.hr
Podeli
Foto: Getty/Tim Graham
Foto: Getty/Tim Graham

Iako nije među živima više od dve decenije i dalje je jedna od najvažnijih figura britanske kraljevske porodice. Ovih dana mediji su prepuni tekstova o životu i smrti tragično preminule princeze, a u jednom od njih mediji su prepričali njen poslednji razgovor sa bivšim batlerom Polom Barelom, koji je medijima otkrio da je princeza morala da ode u Pariz pre nego što se vratila u London.

Princeza mu je rekla da jedva čeka da se vrati kući nakon krstarenja sa Dodijem al Fajedom, tadašnjim partnerom. Princeza je batleru i prijatelju rekla da je na jugu Francuske prevruće, a u brodu je previše hladno. Spomenula mu je poklone koje je dobila od Fajeda, među kojima su bili ogrlica, sat i narukvica. Barel joj je rekao da će je Fajed sigurno uskoro zaprositi, a ona mu je rekla da je predivan prema njoj.

Foto: Getty/Langevin Jacques
Foto: Getty/Langevin Jacques

Dajana, s druge strane, nije želela da ide u Pariz i htela je da ide kući u London. Ipak, morala je jer su putovali privatnim avionom Fajedove porodice. Dodi je morao da svrati u Pariz da završi neki posao za svog oca, pa su Dajana i on odlučili da provedu nekoliko dana u Parizu. Dajana je razvodom od princa izgubila kraljevsko osiguranje pa nije mogla sama da se vrati u Englesku, nego je morala da čeka Dodija.

Princeza Dajana poginula je 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, kada je crni mercedes velikom brzinom udario u trinaesti potporni stub pariskog tunela Pont de l'Alma.

Foto: Getty/Tim Graham
Foto: Getty/Tim Graham

Njen partner Dodi al Fajed i vozač Henri Paul ostali su na mestu mrtvi, a princeza je preminula na putu prema bolnici. Dajana i Dodi poginuli su na putu od hotela "Ric" do Dodijevog stana na Jelisejskim poljima.

Do danas je ostalo nejasno zašto nisu prespavali u hotelu, koji je vlasništvo Dodijeve porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu