Tabu -

Najkontroverznije scene seksa u istoriji filma VIDEO

Scene seksa u filmovima su predmet žučnih debata još od samih početaka kinematografije. Nedavno su se na meti kritika našli Martin Friman i Džena Ortega zbog provokativnih scena u filmu "Milerova devojka".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Eugene Partyzan
Foto: Shutterstock/Eugene Partyzan

Gledaoci su scene seksa u filmu okarakterisali kao "odvratne" zbog velike razlike u godinama.

Radnja filma prati učitelja Džonatana Milera, koji ima komplikovanu vezu sa 18-godišnjom studentkinjom, koju tumači Džena.

Međutim, ove scene su "blage" u poređenju sa provokativnim prizorima koji su izazvali kontroverze u prošlosti. Izdvajamo neke od najeksplicitnijih.

"Nymphomaniac" (2013)

Već samo ime filma otkriva o čemu se radi, pa nije iznenađujuće što je film iz 2013. godine reditelja Larsa fon Trira, u kojem su glumile Šarlot Gainsburg, Uma Turman i Šia LaBuf, prepun seksualnog sadržaja.

U jednoj šokantnoj sceni, lik seksualnog zavisnika izražava saosećanje prema osobi koja priznaje pedofiliju i pruža mu oralni seks.

Seksualne scene u filmu bile su toliko eksplicitne da su mnogi verovali da su glumci zaista izvodili te radnje pred kamerom.

Reditelj je koristio porno zvezde kao zamene za telo glumaca, digitalno dodavajući slike njihovih genitalija.

Crash (1996)

Džejms Spader igra ulogu preživelog nakon saobraćajnog udesa, koji razvija fantazije i susreće grupu fetišista koji su uzbuđeni nasilnim saobraćajnim nesrećama i stravičnim povredama.

U jednoj eksplicitnoj sceni, njegov lik ima seks sa otvorenom ranom na nozi žene sa invaliditetom.

Film, koji je režirao Dejvid Kronenberg, bio je zabranjen u delovima Velike Britanije, ali je pušten u SAD sa ocenom NC-17 - što znači da ga ne smeju gledati osobe mlađe od 17 godina.

Blue is the Warmest Colour (2013)

U ovom filmu Lea Sejdu glumi studentkinju umetnosti koja ima ljubavnu vezu sa tinejdžerkom, koju igra Adel Egzarkopulos.

Film sadrži duge i slikovite scene seksa između dve žene.

Postojale su i tvrdnje da je seks bio stvaran, ali je Sejdu kasnije otkrila da su žene koristile protetske kalupe za svoje vagine kako bi to izgledalo realistično. Kanski žiri dodelio je Zlatnu palmu rediteljki i obema glumicama, što nikada ranije nije učinjeno. Ali Sejdu je kasnije tvrdila da su rediteljkine metode bile „ponižavajuće“ i otkrila je da se „oseća kao prostitutka“, piše The Sun.

Blue Velvet (2008)

Plavi somot Dejvida Linča naišao je na podeljeno mišljenje, dobilo je i Oskara i talas protesta. Soprna scena je ona u kojoj Denis Hoper udiše kiseonik, a zatim ima nasilan seks sa Izabelom Roselini dok ih iz plakara posmatra Kajl Meklahlan.

The Devils (1971)

Film Kena Rasela smatran je toliko bogohulnim da puna verzija još uvek nije dostupna čak ni 50 godina kasnije.

Najkontroverznija scena, poznata kao „Silovanje Hrista“, bila je sekvenca od dva i po minuta u kojoj se vide nage časne sestre kako seksualno skrnave kip Hrista dok sveštenik gleda i masturbira.

9 Songs (2004)

Film prikazuje 12-mesečnu ljubavnu vezu između britanskog klimatologa i američkog studenta, uz muziku sa devet rok pesama. Smatra se najeksplicitnijim mejnstrim filmom do sada, a uključuje nekoliko scena pravog seksa između dva glavna glumca, navodi The Sun.

Seksualne radnje između njih dvoje, koje su jasno prikazane na filmu, uključuju međusobnu masturbaciju, ekstremne krupne planove genitalija i oralni seks, ejakulaciju na ekranu i dugotrajni snimak penetracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu