Tabu -

Egzorcista uputio dramatičan apel: "Ne kupujte igračku na Amazonu, u pitanju su vražja posla"

Proizvođači igračku oglašavaju kao sredstvo za komunikaciju sa Bogom, Isusom Hristom i anđelima.

Izvor: Net.hr
Podeli
Ilustracija/Foto: Shutterstock/Nomad_Soul
Ilustracija/Foto: Shutterstock/Nomad_Soul

Otac Ernesto Karo, dijecezanski sveštenik i egzorcistq iz Montereya, izdao je dramatično upozorenje vezano iz igračku po imenu "Holy Spirit Box" (Kutija Duha Svetog) koju je vrlo lako nabaviti na Amazonu, najvećoj svetskoj internet trgovini.

Proizvođači igračku oglašavaju kao sredstvo za komunikaciju sa Bogom, Isusom Hristom i anđelima, ali otac Karo je tokom gostovanja u emisiji "News Nigltly na EWTN-u (Eternal Word Television Network najveća je svetska katolička medijska mreža na svetu) rekao da je u pitanju zamka podmetnuta od samog vraga.

"Igra je u biti klasična ouija ploča (ploča za prizivanje duhova) koja deluje prenamenjeno zahvaljujući korišćenju hršćanskih simbola. Uključujuće čak i krst. Vrag uvek traži nove načine da nas prevari, a ovo je jedan od njih", rekao je između ostalog.

Iako je igra naizgled zapravo satiričan pogled na ouija ploču, Karo je u nastavku razgovora još jedanput naglasio da bi naivne korisnike mogla uvesti u velike nevolje.

"Neko će možda pomisliti da mu se zaista obraća Bog, ali to definitivno neće biti on", rekao je.

Sveštenika je posebno zabrinulo to što "Kutija Duha Svetog" stiže sa primamljivim obećanjima, odnosno uz opis da je "savršena za crkve, molitvene grupe ili okupljanja s prijateljima".

"Dobijte odgovore koje želite. Kutija Duha Svetoga može odgovoriti na sva vaša najvažnija životna pitanja, i to je od Boga. Takođe, za razliku od drugih ploča, ova nikad neće ostvariti kontakt sa duhovima ili zlim demonima. Svoja pitanja možete postavljati uz osećaj sigurnosti", rečeno je u opisu tog proizvoda.

Ouija ploču spiritualisti inače smatraju komunikacijskim sredstvom sa mrtvima, a modernu verziju ploče javnosti je predstavio Elijah Bond 1. jula 1890. godine.

Prvo se smatrala nevinom salonskom igrom nepovezanom sa okultizmom, ali se ta namena promenila nakon što je američki spiritualista Perl Kuran popularizovao njenu upotrebu kao alat za proricanje tokom Prvog svetskog rata.

Naravno, naučna zajednica je od prvog dana odbacivala svaku mogućnost da ploča ima posebne moći, odnosno ikakvu svrhu u kontekstu komunikacije sa mrtvima, međutim verske zajednice i danas je smatraju sotonističkom praksom, pa čak i tvrde da može dovesti do zaposedanja od strane demona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu