Tabu -

Pitao kako da proda organe nakon smrti: "Ako ne može u Srbiji, neka me stave na led"

Mladić iz Srbije, oglasio se na društvenim mrežama, pitajući korisnike foruma Redit kako da nakon smrti rasproda svoje organe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock / Elnur
Foto: Shutterstock / Elnur

"Keš za leš", glasilo je ime objave koja je izazvala dosta polemike, ali i veliku nevericu među ljudima.

Neimenovani mladić, objavom na srpskom delu foruma Redit, postavio je ostalim korisnicima bizarno pitanje zbog koga se mnogi pitaju da li je ova objava istinita ili je plod osobe koja je željna pažnje. On je imao širok spektar pitanja vezanih za prodavanje organa, od toga šta sve može da proda, preko toga da li je taj čin legalan, sve do toga da li organi mogu da se prodaju u inostranstvo.

"Koliko vredi ljudsko telo? Pitam zato što razmišljam da stavim u testament da porodica posle moje smrti moje telo ne sahranjuje ni kremira nego da ga proda za delove (organi, itd) ili da ga proda đuture (za obuku studenata, za filmske svrhe, itd.). Da li je to zakonski moguće u Srbiji? Ako ne, mogu li da moj leš stave pod led i prodaju za keš u inostranstvu? Koja su pravila za iznošenje pokojnika iz zemlje?", glasila je njegova bizarna objava.

U komentarima koji su nastupili, reditori iz Srbije nisu krili svoj šok, jedan od njih je sam naslov objave sarkastično okarakterisao kao idealan reklamni slogan.

"Ide Beogradom u pogrebnom kombiju sa razglasom : Kupujemo, leševe, ljudi, životinja i ljubimaca, čistimo šupe, podrume i odnosimo nepotrebne leševe", napisao je jedan od korisnika foruma,

Bilo je i onih koji su pomislili da se možda radi o osobi željne pažnje:

"Trgovina organima nije dozvoljena. Makar ih sam prodavao. Ne samo u Srbiji već svuda. Sa takvom idejom možeš samo porodici da napraviš problem. Možeš da zaveštatš telo i organe ali bez naknade. Možeš i da potpišeš za dobrovoljnog davaoca.", napisao je jedan komentator onda dodao još jednu bitnu stavku.

"Osim toga, na ilegalnom tržištiu se malo traže organi starijih osoba. Ako si mlađi a razmišljaš na ovu temu, bolje okreni sos telefon ili popričaj sa nekim od struke.", iskreno je odgovorio on.

Ipak, najviše komentara je sakupio komentar reditora koji je u neverici zbog onoga što je pročitao, imao da napiše svega par reči "Dosta interneta za danas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu