Tabu -

Haos u komšiluku: Tinejdžerka pretukla majku zbog interneta "Uključi wi-fi, d*oljo jedna"

Devojčica iz Slavonije završila je na sudu jer je u junu, u alkoholisanom stanju, fizički napala majku koja nije htela da uključi internet. Kako se navodi u sudskoj presudi, 15-godišnjakinja je u noći između 2:45 i 3 sata probudila majku i napala je.

Izvor: Telegram.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Dolaskom iz grada u alkoholisanom stanju, po izjavi majke, ušavši u stan i kad se presvukla došla je u spavaću sobu kod majke koja je spavala, probudila istu kako bi joj majka upalila internet da bi maloletnica mogla da koristi mobilni i društvene mreže", navodi se u presudi.

"Kad je majka rekla ćerki da ide da spava i da je kasno, maloletnica je počela da vređa majku rečima: "Droljo jedna, je… ti mrtvu majku". Kad je majka iz ležećeg položaja sela na krevet, devojčica ju je otvorenim dlanom udarila u glavu", navodi se još.

Pogodila je čašom u glavu

Nakon toga, maloletnica je s manje komode koja se nalazi kraj kreveta "uzela staklenu čašu i pogodila majku u predelu glave, odnosno čela", stoji u presudi prekršajnog suda.

Kako je reč o učenici prvog razreda srednje škole koja dosad nije kažnjavana, sud je na temelju Prekršajnog zakona, umesto kazne, prema njoj primenio vaspitnu meru sudskog ukora jer se "može zaključiti da će i time biti postignuta svrha vaspitne mere".

Dobila je sudski ukor

"Temeljem Prekršajnog zakona, maloletnoj M. sud ukazuje na društvenu neprihvatljivost i štetnost njenog ponašanja, te istu upozorava da joj se za slučaj ponovnog počinjenja prekršaja može primeniti i teža sankcija”, zaključila je sutkinja.

Prekršajni nalog je nepravosnažan i devojčica uz pomoć advokata ili svojih roditelja na njega može uložiti prigovor u roku od osam dana od primanja pisanog sudskog rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu