- Tabu -

Britanci odlučili: Deda Mraz gej, crnac...

Što se mlađih generacija Britanaca tiče, ne bi im smetalo ni da je Deda Mraz gej, druge boje puti ili žena. Stariji stanovnici Ostrva, ipak, nisu toliko blagonakloni.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Starost je ključni faktor. Mladi Britanci od 18 do 24 godine podržavaju gej Deda Mraza u odnosu 60 prema 20 odsto“, navodi se u anketi Jugova (YouGov), urađenoj 14. i 15. decembra.

Sa druge strane, stariji Britanci, preko 65 godina, ne podržavaju tu ideju sa 58 odsto protiv i 24 odsto za. Generacije srednjih godina skoro da podjednako podržavaju ili im se ne sviđa ideja gej Deda Mraza – 41 odsto je protiv, naspram 39 odsto za. Što se tiče mogućnosti da bude žena, 54 odsto starijih Britanaca ne podržava ideju, dok 27 odsto nema sa time problema.

Mlađi Britanci su mnogo tolerantniji – 45 odsto kaže da im je u redu da crvenu kapu i odelo obuče žena, dok je 31 protiv toga.

Ideja da Deda Mraz bude druge rase umesto bele je, međutim, prošla mnogo gore. U proseku, uzimajući sve starosne grupe u obzir, manje od svakog drugog Britanca bi podržalo ideju da Deda Mraz ne bude belac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu