- Tabu -

"Zaposeli su je demoni" - sveštenici izveli čudan ritual nad devojkom; govorila je sa tri glasa

Čak četvorica sveštenika, na čelu s ocem Đuzepeom Bernardijem, više od devet sati vršila je egzorcizam nad neimenovanom devojkom u crkvi Device Marije od Monte Berika u Vićenci.

Izvor: Net.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lokalni mediji prenose da je obred bio toliko zahtevan da su sveštenici tražili pomoć u molitvi na daljinu od svojih kolega iz drugih biskupija, a ispred crkve su u jednom trenutku stigla i ambulantna kola.

Štaviše, u pomoć je pozvana i policija, stigla su dva patrolna vozila, međutim na kraju nito osim sveštenika nije ulazio u prostoriju u kojoj je egzorcizam vršen.

Prema onome što prenose italijanski mediji, devojka je nedavno počela da se ponaša na izuzetno neobičan način, pa iako je njen otac zaključio da ima psihičkih problema, majka je odlučila da se obrati sveštenicima.

U prvom redu zato što je naglasak tokom njenih ispada bio na bogohuljenju, a da je u pitanju demon koji je ušao u nju, zaključili su i sveštenici čim je u ušla u ispovedaonicu.

Njen karakter istog se trenutka izobličio, započela je s psovkama na račun Boga, a svedoci tvrde da je proklinjala sve na nekoliko različitih jezika, uključujući i na latinskom.

Svedoci govore da je progovarala u tri različita glasa, da ih je menjala po potrebi, te da je jurila po prostoriji, skakala po nameštaju, čak i fizički napadala sveštenike i majku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5 idi na stranu